Helsingissä Aleksis Kiven kadulla maanantaina 26.6. paljastuneen, juhannusaattoyönä tapahtuneen 73-vuotiaan miehen murhan tutkinta on edennyt ratkaisevasti.

Poliisin suorittamien tutkimusten perusteella selvisi, että teosta on syytä epäillä vuonna -64 syntynyttä, Helsingissä asuvaa naista. Hänet on pidätetty ja häntä tullaan esittämään vangittavaksi torstaina 6.7. Helsingin käräjäoikeudessa epäiltynä todennäköisin syin murhasta ja törkeästä ryöstöstä. Epäillyllä ei ole aikaisempaa rikoshistoriaa.– Epäilty on tunnustanut teon. Uhri ja epäilty tunsivat toisensa etäisesti, mutta heidän kohtaamisensa ennen tekoa aattoiltana Kalliossa oli sattuman kauppaa. Pari jatkoi yhdessä uhrin asunnolle, jossa teko tapahtui. Epäilty oli anastanut uhrilta myös omaisuutta, mutta teon motiivi ei ole vielä toistaiseksi tiedossa, kertoo tutkinnanjohtaja rikoskomisario Kirsi Kanth Helsingin poliisilaitokselta.

– Tekotapaa ei tutkinnallisista syistä voida vielä kertoa, koska epäillyn kuulustelut ovat vasta alkuvaiheessa. Se voidaan kuitenkin sanoa, että epäilty ja uhri ovat olleet asunnolla kaksin, eikä kenelläkään muulla epäillä olevan osuutta tapahtumaan, Kanth jatkaa.

Asiaa tutkitaan Helsingin poliisin vakavan rikollisuuden tutkintayksikössä.

Helsingin poliisi haluaa kiittää kansalaisia saamistaan vihjeistä uhrin liikkeistä tapahtumailtana. Niistä oli suuri apu tutkinnan joutuisassa etenemisessä.

Poliisi pyytää havaintoja juhannuksena surmatusta henkilöstä

Aiheeseen liittyen