Lahti. Maanantaina 26.9. kello 16.00 aikaan partio sai tehtäväksi mennä Lahteen Kärpäsen alueella sijaitsevalle asuntoalueelle, jossa ilmoituksen mukaan isokokoinen koira oli purrut useita ihmisiä, kertoo poliisi.

Tapahtumapaikalla selvisi asianomistajien kertomana, että isokokoinen irrallaan ollut koira oli purrut mahaan koulusta palaavaa lasta. Lapsen vatsassa oli havaittavissa purujälki. Samoin koira oli hyökännyt samassa pihapiirissä naisen kimppuun ja purrut tätä vasempaan pakaraan, johon oli tullut verta vuotava vamma. Tässä vaiheessa koiran omistaja, alle 30-vuotias nainen oli saanut koiransa kiinni.Paikalle tullut ulkopuolinen nainen oli alkanut soittamaan paikalle poliisia, jolloin koiran omistaja oli suuttunut ja alkanut jahdata ilmoittajaa koiran kanssa sekä usuttanut koiran puremaan ilmoittajaa. Koira pääsi puremaan ilmoittajaa polveen, jonka jälkeen hän pääsi pakenemaan paikalta ja koira omistajineen poistui asuntoon.

Partion tullessa paikalle, saapui paikalle myös koiran omistaja, joka riehaantui myös poliiseja kohtaan siinä vaiheessa, kun poliisi kertoi ottavansa koiran haltuun ja toimittavansa sen löytöeläintalolle. Nainen yritti estää voimallisesti koiran pois viennin, jonka seurauksena koiran omistaja otettiin kiinni ja toimitettiin poliisilaitokselle rauhoittumaan.

Naista epäillään tässä vaiheessa pahoinpitelystä, vammantuottamuksista, eläimen vartioimatta jättämisestä sekä virkamiehen vastustamisesta.

Kuvituskuva, ei liity tapaukseen.

Aiheeseen liittyen