Ruotsi. Linja-auton kuljettaja loukkaantui vakavasti puukotuksen seurauksena Göteborgissa. Myös bussissa ollutta matkustajaa puukotettiin. Poliisi etsii nyt kolmea epäiltyä nuorta, kertovat SVT Nyheter ja Aftonbladet.

Linjan 19 linja-auton kuljettajalta tuli hälytys 30.11. kello 12.55. Matkustajina olleet15-16-vuotiaat pojat olivat käyttäytyneet bussissa mellakoivasti. Yhden heistä väitettiin vetäneen hätäjarrun päälle ja paenneen paikalta bussin pysähtyessä.

– Toinen kahdesta jäljelle jääneistä otti sitten veitsen ja iski sillä linja-auton kuljettajaa, poliisin tiedottaja Thomas Fuxborg kertoo lehdille.

Bussinkuljettaja on iältään 35-vuotias. Yksi matkustajista, 60-vuotias mies, yritti puuttua asiaan.

– Häntä puukotettiin jalkaan. Sitten pojat pakenivat paikalta Backan kirkon suuntaan, sanoo Thomas Fuxborg.

Kuljettaja ja väliin tullut matkustaja vietiin Östra-sairaalaan. Matkustaja loukkaantui lievästi. Poliisin mukaan linja-autonkuljettajan loukkaantumistilanne ei ole tiedossa. Molemmat olivat kuitenkin tajuissaan ja pystyivät puhumaan, kun heidät vietiin sairaalaan.

Poliisi hankkii todisteita linja-auton valvontakameroiden kuvista ja on kuullut todistajia.

– Meillä on useita poliisipartioita heidän perässään. Mahdollisuudet  tunnistaa ja löytää nämä kaverit pitäisi olla hyvät, Thomas Fuxborg sanoo.

Kaksi rinnakkaista esitutkintalinjaa on parhaillaan käynnissä. Yksi on murhan yritys. Siinä kuljettaja on kantaja. Toinen on luokiteltu törkeäksi pahoinpitelyksi ja koskee matkustajaa.

Kello 16 mennessä ketään ei ollut vielä pidätetty ja tekijöiden aktiivinen jäljitys muuttui etsintä- ja tutkintatyöksi, lehdet kertovat.

Kuva: Aftonbladet.

Aiheeseen liittyen