sunnuntai, 3 joulukuun, 2023

Nuoret törmäilivät traktorimönkijöillä Vihdissä ja Kauniaisissa – vakavilta loukkaantumisilta vältyttiin

Vihti/Kauniainen. Poliisi kertoo tutkivansa kahta viikonlopun aikana tapahtunutta onnettomuutta, joihin liittyy nuoren kuljettajan ajama traktorimönkijä.

Tuorein tilanne tapahtui Vihdissä lauantaina 14.10. Nuori tyttö oli ajanut traktorimönkijällä koulun pihalla, vaikka alueella oli moottoriajoneuvolla ajon kieltävä liikennemerkki. Traktorimönkijän kyydissä oli ollut useita nuoria, joista osa ajoneuvon sisällä ja osa sen lavalla.

− Ensitietojen perusteella 40 kilometriä tunnissa ajanut kuljettaja oli menettänyt ajoneuvon hallinnan, minkä seurauksena se oli törmännyt koulun seinään ja sen jälkeen koulun seinustalla istuneeseen nuoreen. Ajoneuvon kallistuessa traktorimönkijän lavalla olleita nuoria oli pudonnut maahan, kertoo rikosylikonstaapeli Otto Lauer.

Nuori, johon traktorimönkijä törmäsi, sai sairaalahoitoa vaativia vammoja. Muut nuoret selvisivät pääosin vammoitta.

Poliisi tutkii tapahtunutta törkeänä liikenneturvallisuuden vaarantamisena ja rattijuopumuksena, sillä kuljettajan epäillään juoneen alkoholia. Kuljettaja määrättiin väliaikaiseen ajokieltoon, ja koska hän on alaikäinen, poliisi kirjasi tapahtuneesta lastensuojeluilmoituksen.

***

Kauniainen. Toinen traktorimönkijä-onnettomuus tapahtui Kauniaisissa perjantaina 13.10. Onnettomuudessa mönkijä oli ajautunut kevyenliikenteen väylälle, osunut liikennemerkkiin ja lopulta törmännyt valaisinpylvääseen.

Sekä kuljettaja että matkustaja siirrettiin loukkaantuneina jatkohoidon piiriin. Molemmat ovat alaikäisiä. Tätä onnettomuutta poliisi tutkii nimikkeillä törkeä liikenneturvallisuuden vaarantaminen sekä vammantuottamus.

− Molempien onnettomuuksien esitutkinta on kesken, mutta poliisi nostaa tapaukset esiin, jotta vanhemmat ja nuoret voivat keskustella etenkin riskirajoilla tapahtuvasta ajamisesta. Poliisi saa usein vihjeitä siitä, että traktorimönkijöillä ajetaan vaarallisesti, ja nämä onnettomuudet osoittavat, että seuraukset voivat olla todella vakavia, rikosylikonstaapeli Lauer sanoo.

Kuvituskuva.

SAMANKALTAISET UUTISET

LUETUIMMAT 24h

Kommentoidut

UUSIMMAT