Ruotsi. Torstai-iltana 22.9. klo 23.00 poliisi sai Kristianstadissa ilmoituksen Gamlegårdenin Göingegatanilla tapahtuneesta ammuskelusta, kertovat SVT Nyheter ja Aftonbladet.

Ammuskelussa haavoittunut 20-vuotias mies vietiin ambulanssilla sairaalaan, mutta hänen henkeään ei voitu pelastaa. Miehen henkilöllisyydestä ei vielä tässä vaiheessa ollut tietoa.– Mies on menehtynyt saamiinsa vammoihin, kertoo poliisin päivystäjä Mikael Lind eteläiseltä poliisialueelta lehdille.

Aftonbladetin mukaan mieheen osui useita laukauksia.

Poliisi sai myös ilmoituksia Vilanin Hasselvägenillä sattuneista räjähdyksistä, joiden uskotaan olleen ilotulitteita, kertoo SVT.

Poliisi aloitti tutkinnan murhasta. Toistaiseksi ketään epäiltyjä ei ole.

Vuodesta 2022 tulee kaikkien aikojen tappavin ammuskeluvuosi Ruotsissa sen jälkeen, kun tilastoja alettiin pitää, lehdet toteavat.

Poliisin tilastot osoittavat, että vuonna 2022 tapahtuneessa ammuskeluissa on tähän mennessä kuollut 48 ihmistä ja Ruotsi on jo saavuttanut uuden huipputason kuolemaan johtaneiden ampumisten määrässä.

Aiemmin suurin määrä oli vuodelta 2020, jolloin kuoli yhteensä 47 ihmistä, sitä edellisenä vuonna kuolleita oli poliisin tilastojen mukaan 45.

Ja tätä vuotta on vielä kolme kuukautta jäljellä, lehdet huomauttavat.

Kuva: SVT Nyheter.

Aiheeseen liittyen