lauantai, 20 heinäkuun, 2024

Nuori mies kuoli ammuskelussa Helsingborgissa – räjähdykset Göteborgissa ja Surahammarissa

Ruotsi. 20-vuotias mies menehtyi tiistaiaamuna 22.8. Dalhemissa Helsingborgissa tapahtuneessa ammuskelussa kertoo SVT Nyheter.

Poliisi sai useita soittoja heti seitsemän jälkeen, että Dalhemissa oli kuulunut laukauksia. Miehen kerrotaan istuneen autossa Annerovägenillä, kun laukaukset ammuttiin. Poliisi ilmoitti kello 10, että teon uhri oli kuollut.

Poliisi ilmoitti tiistaina kello 13, että teini-ikäinen poika on pidätetty rikoksesta epäiltynä.

Poliisi ei osaa sanoa, mikä on pidätetyn suhde kuolleeseen mieheen tai onko sillä yhteyksiä järjestäytyneeseen rikollisuuteen.

– Teko tapahtui keskellä asuinaluetta aikana, jolloin monet olivat matkalla töihin tai kouluun, joten toivomme, että joku näki ja osaa kertoa jotain, kertoo poliisin tiedottaja Evelina Olsson.

Päivän aikana paikalle saapui vartijoita muun muassa Helsingborgin kaupungista ja taloyhtiö Helsingborgshemista auttamaan turvallisuudestaan huolestuneita alueen   asukkaita, kertoo SVT.

Kuva: SVT Nyheter.

***

Räjähdys asuinrakennuksessa Göteborgin keskustassa

Kerrostalossa Göteborgin Kålltorpissa tapahtui räjähdys vähän ennen kello 01 keskiviikon vastaisena yönä.

– Sisäänkäynnin ovella ja portaikossa on vaurioita, mutta en tiedä tarkemmin mitä on tapahtunut, kertoo päivystävä poliisi Johan Ljung Aftonbladetille.

Henkilövahingoista ei ole tietoa. Esitutkinta yleisölle vaarallisesta tuhostyöstä on aloitettu ja pommiteknikot kutsuttu taloa tutkimaan.

***

Räjähdys paritalossa Surahammarissa

Räjähdys tapahtui paritalossa Surahammarissa keskiviikkoa vasten yöllä. Poliisi ja pelastuslaitos saivat hälytyksen hieman ennen kahta aamuyöllä voimakkaasta pamauksesta sekä julkisivulle ja parvekkeelle aiheutuneista aineellisista vaurioista, kertoo Aftonbladet.

– Jotain siellä on räjähtänyt ja silminnäkijät ovat nähneet ihmisten lähtevän pakoon, kertoo poliisin aluejohtokeskuksen komentaja Pierre Pelizzoli lehdelle.

Aluksi poliisi tutki tekoa yleisenä vaarallisena tuhotyönä. Myöhemmin tuli tietoa, että räjähdys on osa käynnissä olevaa rikollisten konfliktia ja tapausta tutkitaan siksi kiristysyrityksenä.

Henkilövahinkoja ei ole ilmoitettu, toteaa Aftonbladet.

SAMANKALTAISET UUTISET

LUETUIMMAT 24h

Kommentoidut

UUSIMMAT