Ruotsi. 25 -vuotias nainen ammuttiin perjantai-iltana uimarannalla Luulajassa, kertovat SVT Nyheter ja Aftonbladet.

Hälytyksiä alkoi tulla poliisille perjantai-iltana hieman kello 22 jälkeen. Useat ihmiset olivat kuulleet laukausten kaltaisia ääniä Notvikenista Luulajassa.

– Minulla oli parvekeovi raollaan ja kuulin neljä nopeaa laukausta. Sitten soitin hätänumeroon, kertoi alueella asuva Pekka Venäläinen SVT:lle.

Lauantaina aamulla pidätettiin 30 -vuotias mies. Häntä on kuulusteltu päivän aikana ja hänet on vangittu todennäköisin syin epäiltynä murhasta.

Epäilty on aiemmin tuomittu rikoksesta. Vain kuukausi sitten hänet tuomittiin 2,5 vuodeksi vankeuteen muun muassa törkeästä pahoinpitelystä.

Poliisi pitää tekoa yksittäistapauksena eikä näe mitään syytä laajempaan yleisön huoleen alueella. Tutkinta jatkuu viikonloppuna.

– Viikonloppuna tutkinta jatkuu kuulusteluilla, teknisillä tutkimuksilla ja muilla tavanomaisilla alustavilla tutkintatoimenpiteillä, sanoo kamarisyyttäjä Jonas Fjellström syyttäjänviraston tiedotteessa.

Poliisin mukaan miehellä ja naisella ei ollut läheistä henkilökohtaista suhdetta.

– Olemme vielä tutkinnan alkuvaiheessa ja voimme sanoa, että he eivät ole olleet  läheisessä suhteessa, mutta mitä yhteistä heillä on muuten, sitä emme voi kommentoida tässä vaiheessa, Norbottonin poliisialueen tutkintaosaston johtaja Karin Markaberg sanoo lehdille.

Kuva: Aftonbladet.

Aiheeseen liittyen