Nurmeksen poliisi on suorittanut viime lokakuusta saakka esitutkintaa tapauksessa, jossa alle 18-vuotiaan nuoren naisen epäillään joutuneen lapsena törkeän seksuaalisen hyväksikäytön kohteeksi.

Esitutkinnan perusteella epäilty rikollinen toiminta on kohdistunut asianomistajaan lähes yhtäjaksoisesti vuosien 2006 – 2016 välisenä aikana. Epäillyt rikokset ovat tapahtuneet Nurmeksessa ja Venäjällä. Rikoksesta epäiltynä asiassa on tytön lähipiiriin kuuluva 46-vuotias mies. Epäilty on ollut vangittuna 14.12.2017 lähtien ja hän on edelleen vangittuna.

Rikoksen tekotavasta tai asianomistajan ja rikoksesta epäillyn välisen suhteen yksityiskohdista poliisi ei kerro enempää asian arkaluontoisuuden sekä asianomistajan nuoren iän vuoksi.

Esitutkinta asiassa on nyt saatu valmiiksi ja tapaus lähtee syyteharkintaan Itä-Suomen syyttäjänvirastoon.

Rikoslain 1. luvun 6 §:n mukaan Suomen kansalaiseen rinnastettavan henkilön Suomen ulkopuolella tekemään epäiltyyn rikokseen sovelletaan Suomen lakia. Suomen kansalaiseen rinnastetaan henkilö, joka rikoksen tekohetkellä asui tai oikeudenkäynnin alkaessa asuu pysyvästi Suomessa. Tämän lainkohdan perusteella rikosprosessin kohteena on myös Venäjällä tapahtuneiksi epäillyt rikokset.

Aiheeseen liittyen