perjantai, 14 kesäkuun, 2024

Opiskelija juhli uuttavuotta useita päiviä huomaamatta, että hänen päässään oli luoti

Ulkomaat: Brasialainen 21-vuotias lääketieteen opiskelija Mateus Facio juhli ystäviensä kanssa lähellä Rio de Janeiroa uudenvuodenaattona, kun hän luuli saaneensa kivestä päähänsä. Ryhmän lääkäri auttoi hoitamaan haavaa, ja Facio aloitti uudelleen juhlat rannalla. Hän jopa ui meressä, kertoo National Post.

– Luulin, että joku heitti kiven, että se oli vain huono vitsi. Paikalla vallitsi kova meteli, enkä osannut kuvitella mitä muuta se voisi olla. Mitään laukausta en kuullut, Facio kertoi paikallisille uutisvälineille.

Vasta neljä päivää myöhemmin ajaessaan autolla yli 320 kilometriä paluumatkalla kotikaupunkiinsa Juiz de Foraan hän tajusi, että jotain oli vialla.

Facio alkoi kärsiä käsivarsien kouristuksista ajon aikana, ja asian havaittuaan hänen kätensä tuntuivat myös voimattomilta.

– Tunsin sormeni liikkuvan, mutta minulla ei ollut varmuutta  poimia niillä jotain, hän kertoo.

Kun hän meni sairaalaan kertomaan oireistaan, röntgen paljasti 9 mm:n luodin hänen aivoissaan.

– Luoti puristi aivoja lähellä oikean käden liikkeestä vastaavaa aluetta aiheuttaen ärsytystä. Tämä sai aivot reagoimaan ja aiheuttaman liikkeitä, jotka ilmenivät kouristuksina, neurokirurgi Flávio Falcometa sanoi lehdelle.

Lääkäreiltä kesti kaksi tuntia luodin poistamiseen. Falcometan mukaan Facio oli erittäin onnekas, että hän ei halvaantunut.

Luoti on sittemmin lähetetty Cabo Frion poliisille, joka toivoo löytävänsä ampujan.

Lääketieteen opiskelija oli sairaalassa kaksi päivää leikkauksen jälkeen, mutta on nyt toipumassa ja hänestä on tullut kotimaassaan jonkinlainen lääketieteen ihme, National Post kirjoittaa.

Kuva: National Post.

***

Kuvasta päätelleen tapaus on seurausta ilmaan ammuskelusta, jolloin luoti on pudonnut ylhäältä päin uhrin päähän.

KOMMENTOI UUTISTA

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

SAMANKALTAISET UUTISET

LUETUIMMAT 24h

Kommentoidut

UUSIMMAT