keskiviikko, 24 heinäkuun, 2024

Oulun alueella poliisilla kiireinen perjantaiyö – karhun karkottaminen delegoitiin muille

Oulu. Sateisesta säästä huolimatta poliisille kirjattiin Ouluun ja sen lähikuntiin 138 tehtäväilmoitusta. Suomussalmella karhu vieraili omakotitalon pihapiirissä.

Tehtävien kirjo oli kesäperjantaille varsin tyypillinen. Tehtäviin kuului häiriökäyttäytymisiä, humalaisten säilöön toimittamisia, pikku nujakoiden setvimiset sekä rattijuopumukset ja kortitta-ajot, kertoo poliisi.

Siikajoella liikenneyksikön partio tapasi yleisellä tiellä trukin, jonka kuljettajana toimi 13-vuotias nuorukainen. Trukin omistajalle kirjattiin sakko kulkuneuvon luovuttamisesta ajo-oikeudettomalle.

Myöhemmin alkuillasta partio tapasi Oulunsalossa mopoilevan kaksikon, mopon kuljettajalta puuttui kypärän lisäksi mopon kuljettamiseen vaadittava ajo-oikeus. Kypärää ei ollut myöskään matkustajalla.

Puolenyön aikoihin poliisille tuli ilmoitus, että Oulussa, Talvikankaan alueella on henkilöauto suistunut tien oheen törmäten puuhun ja päätynyt katolleen keskelle ajorataa. Auton kuljettajaa epäillään törkeästä rattijuopumuksesta sekä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta.

Suomussalmen koillispuolella harvaan asutulla alueella oli karhu vieraillut talon pihapiirissä. Karhu oli tunkeutunut koirahäkkiin, rikkonut koirankopin ja syönyt koiran ruoat. Karhu oli myös hätyytellyt häkissä ollutta koiraa, mutta koira oli saanut väistellyt tunkeutujaa eikä koiralle aiheutunut vammoja. Talon asukas oli ääntä käyttämällä pyrkinyt karkottamaan karhun, mutta karhu ei huutoja pelännyt vaan oi omia aikojaan poistunut paikalta. Poliisi on pyytänyt virka-apua paikalliselta riistanhoitoyhdistykseltä ihmisiä pelkäämättömän karhun karkottamiseen.

1 KOMMENTTI

KOMMENTOI UUTISTA

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

SAMANKALTAISET UUTISET

LUETUIMMAT 24h

Kommentoidut

UUSIMMAT