Oulu. Tänään tiistaina 23.4. Oulun käräjäoikeudessa alkaa kaupungissa tapahtuneen laajan alaikäisiin kohdistuneen seksuaalirikosvyyhdin ensimmäinen käsittely.

Kyseessä on juttukokonaisuus, jossa kahdeksaa ulkomaalaista miestä epäillään saman alaikäisen lapsen törkeästä raiskauksesta ja törkeästä seksuaalisesta hyväksikäytöstä.

Tiistaina oikeudessa on syytettynä ensimmäinen ulkomaalaistaustainen mies, jota syytetään ainakin alaikäisen lapsen törkeästä raiskauksesta. Asian käsittelyyn on varattu kolme istuntopäivää. Rikossarjaan liittyvä toinen oikeudenkäynti alkaa 26. huhtikuuta.

Rikoskokonaisuuteen kuuluu kaikkiaan kahdeksan juttua, joissa kussakin on eri epäilty ja sama asianomistaja eli uhri. Kukin juttu käsitellään oikeudessa erikseen. Epäillyt rikokset ovat tapahtuneet yksityisasunnoissa. Tytön epäillään joutuneen olemaan seksuaalirikosten uhrina yhteensä yli vuoden ajan.

Oulun poliisi on kertonut, että heidän tutkinnassaan on 29 seksuaalirikosta, joissa on kyse lapsiin kohdistuneista törkeistä seksuaalirikoksista tai törkeistä raiskauksista. Epäillyt rikokset ovat tapahtuneet Oulussa kesän 2017 ja syksyn 2018 välisenä aikana. Ainakin osa epäillyistä on tullut Suomeen turvapaikanhakijoina.

Aiheeseen liittyen