sunnuntai, 26 toukokuun, 2024

Päihtyneiltä on huijattu rahaa Oulussa – poliisi uskoo uhreja olevan enemmänkin

Oulussa usealta henkilöltä on varastettu rahaa, kun he ovat nousseet ennestään tuntemattomien ihmisten auton kyytiin. Poliisi pyytää uhreja tekemään rikosilmoituksen, sillä se epäilee, että tekoja on tapahtunut pitkällä aikavälillä ja uhreja on enemmän.

Poliisi on saanut ilmoituksia tapauksista, joissa päihtyneeltä henkilöltä on varastettu rahaa. Tapauksissa toistuu sama kaava: Ensin tuntemattomat tarjoavat Oulussa kaupungilla kulkevalle päihtyneelle autokyytiä ja sen jälkeen alkoholijuomaa. Myöhemmin kyytiin noussut henkilö huomaa, että hänen pankkitililtään on hävinnyt rahaa. Pankki- ja luottokortilla on myös saatettu tehdä kalliita ostoksia, kertoo poliisi.

Poliisi etsii henkilöitä, jotka ovat joutuneet tämän kaltaisen rikoksen kohteeksi mutta eivät ole aiemmin ilmoittaneet asiasta poliisille. Huijatuksi tulleen kansalaisen kannattaa ilmoittaa asiasta poliisille, vaikka teosta olisi kulunut jo kauan aikaa. Poliisi toivoo, ettei esimerkiksi häpeän tunne estäisi ihmisiä tekemästä rikosilmoitusta.

Poliisi muistuttaa, että tuntemattomien ihmisten tarjouksiin kannattaa suhtautua varauksella, koskivatpa ne sitten nautintoaineita, kyytejä, majoittumista tai muita palveluksia.

SAMANKALTAISET UUTISET

LUETUIMMAT 24h

Kommentoidut

UUSIMMAT