sunnuntai, 21 heinäkuun, 2024

Pankkien nimissä jälleen lähetetty huijausviestejä – ole tarkkana, älä klikkaile linkkejä

Poliisin tietoon on tullut, että pankkien nimissä lähetettyjä huijausviestejä on jälleen liikkeellä. Poliisi suosittelee olemaan tarkkana ja käyttämään ainoastaan pankkien palveluita virallisten sivujen ja sovellusten kautta.

Huijausviestejä on jälleen paljon liikkeellä. Poliisin tietoon on tullut kuluvan viikonlopun aikana tapauksia, joissa uhrit ovat menettäneet huomattavia rahasummia klikkaamalla pankin nimissä tulleiden tekstiviestien linkkejä.

– Puhutaan useista kymmenistä tuhansista euroista, mitä suomalaiset ovat menettäneet kuluneen vuorokauden aikana. Nyt liikkeellä olevat huijausviestit vaikuttavat nopeasti katsottuina aidoilta, sillä ne saattavat ilmestyä aitojen pankkien lähettämien viestien ketjuun. Tämä saattaa herättää uhrissa luottamuksen tunnetta, minkä takia linkin klikkaamista ei tule ajatelleeksi, sanoo Sisä-Suomen poliisilaitoksen rikoskomisario Tommi Juvonen.

Huijausviestit voivat tulla tekstiviesteinä ja sähköposteina. Jos epäilee saaneensa huijausviestin, on tärkeää olla klikkaamatta viestin mukana tulleita linkkejä. Verkkopankkiin kannattaa aina kirjautua pankin virallisten nettisivujen tai sovellusten kautta.

– Jos huomaat klikanneesi haitallista linkkiä tai epäilet antaneesi pankkitietosi huijarille, olisi ensisijaisen tärkeää olla välittömästi yhteydessä omaan pankkiin, sillä he voivat vielä onnistua pysäyttämään rahaliikenteen. Tämän jälkeen uhri voi tehdä sähköisen rikosilmoituksen poliisille, Juvonen sanoo.

Jos saat huijausviestin, niin poista viesti. Jos et ole klikannut linkkejä tai antanut pankkitunnuksiasi huijarille, niin rikosilmoitusta ei ole tarvetta tehdä. Poliisi kannustaa kaikkia puhumaan etenkin ikäihmisten kanssa huijausviesteistä ja niiden vaaroista.

Lue lisää huijausviesteistä:

https://poliisi.fi/petosrikokset

https://poliisi.fi/ennakoija

SAMANKALTAISET UUTISET

LUETUIMMAT 24h

Kommentoidut

UUSIMMAT