Espoo. Perjantain ja lauantain välisenä yönä anastettiin kolme isoa perämoottoria Suomenojan veneklinikalta Espoossa.

Länsi-Uudenmaan poliisilaitos tiedotti perjantaina 12.4.2019 aamupäivällä veneisiin ja perämoottoreihin kohdistuneiden rikoksien tilannekuvasta kuluneen talven osalta. Kulunut talvi oli perjantaihin saakka ollut rikosten määrän suhteen vähäinen, mm. törkeimpiä perämoottorivarkauksia ei poliisilaitoksen alueelta ollut raportoitu ainoatakaan.

Tilanne kuitenkin muuttui viikonloppuna:

Espoon Suomenojalla anastettiin talvisäilytyspaikalla olleista kolmesta moottoriveneestä perämoottorit perjantai-illan ja lauantaiaamun välisen aikana. Moottorit ovat Yamaha merkkisiä ja 40 – 70 hevosvoiman kokoisia. Tekijöitä ei toistaiseksi tiedetä ja moottorit ovat kateissa.

Rikokseen liittyvät kansalaishavainnot ja perustellut vihjeet ovat tarpeellisia ja ne voi lähettää osoitteisiin vihjeet.espoo@poliisi.fi ja jromaisuus.espoo@poliisi.fi.

– Vakavat omaisuusrikokset ovat pääasiassa sarjarikollisuutta, eli on mahdollisempaa että vastaavantyyppisiä rikoksia tulisi olemaan muissakin veneiden säilytyspaikoissa ja venesatamissa, varoittaa rikoskomisario Janne Saari.

– Veneilijöiden käydessä veneidensä luona, ympäristöä ja muita satamassa olevia henkilöitä ja heidän käytössään olevia ajoneuvoja voisi nyt havainnoida jonkin verran enemmänkin, koska epäillyt useasti ennakkotiedustelevat rikoskohteitaan valoisan aikaan päivällä. Rikos sitten useasti toteutetaan vasta illan ja yön hämärissä, Saari huomauttaa.

Kuvituskuva.

Aiheeseen liittyen