perjantai, 12 heinäkuun, 2024

Petettyjen ihmisten lapsina esiintyneet huijasivat yhteensä yli 67 000 euroa

Helsingin poliisi on saanut valmiiksi esitutkinnan, jossa useita henkilöitä epäillään törkeistä petoksista. Rikossarjaan kuuluu 17 tapausta, joissa 25-vuotias pääepäilty ja hänen epäillyt rikoskumppaninsa huijasivat asianomistajilta rahaa. Epäillyt rikokset tapahtuivat syksyllä 2023, kertoo poliisi.

Epäillyt tekivät petossarjassa tekstiviestihuijauksia, joissa väitettiin asianomistajan lapsen tarvitsevan nopeasti rahaa esimerkiksi puhelimen hajoamisen takia. Huijausviestejä lähetettiin yli 13 000, ja uhrit asuivat eri puolella Suomea.

Pääepäilty ja hänen epäillyt rikoskumppaninsa saivat huijattua noin 67 000 euroa eri henkilöiltä. Yleensä siirretyt rahasummat olivat kerrallaan muutamia tuhansia euroja.

Tekojen jälkeen epäillyt nostivat rahat käteisenä useista pankkiautomaateista Helsingissä. Rahat jaettiin epäiltyjen kesken sen mukaan, miten suuressa roolissa kukakin oli ollut teossa.

– Epäillyt saivat rikoksilla huomattavaa hyötyä. Petossarja oli kokonaisuutena arvioiden törkeä, koska rikokset tehtiin suunnitelmallisesti, asiaomistajia oli useita ja rikoksilla saatu taloudellinen hyöty oli huomattava, kertoo tutkinnanjohtaja, rikostarkastaja Jukkapekka Risu.

Esimerkiksi eräässä tapauksessa asianomistajat saivat tekstiviestin, jonka mukaan heidän lapsena puhelin oli hajonnut ja puhelinnumero vaihtunut. Viesteissä pyydettiin siirtämään rahaa kahdelle tilille, ja asianomistajilta huijattiin yhteensä yli 10 000 euroa.

Pääepäilty on edelleen vangittuna. Petossarja siirtyi syyteharkintaan 12. helmikuuta.

KOMMENTOI UUTISTA

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

SAMANKALTAISET UUTISET

LUETUIMMAT 24h

Kommentoidut

UUSIMMAT