Itä-Uudenmaan käräjäoikeudessa Hyvinkäällä vangittiin eilen kaksi, vuonna -95 ja -96 syntynyttä naista rikosten jatkamisvaaran vuoksi.

Keski-Uudeltamaalta kotoisin olevat naiset ovat yksissä tuumin tehneet petosrikoksia jo vuodesta 2016 lähtien ja he ovat saaneet tekemistään rikoksista ehdolliset, kuuden kuukauden mittaiset, vankeustuomiot. Poliisi epäilee, että kaksikko on ehdollisista tuomioista huolimatta jatkanut petollista toimintaansa. Uudessa tutkittavana olevassa petossarjassa kesäkuun 2018 ja helmikuun 2019 välillä on petosjuttuja kertynyt yli 70.

– Nyt uudestaan epäiltynä olevat naiset ovat myyneet nettisivustojen kautta eri nimimerkkejä ja eri sähköpostiosoitteita käyttäen olemattomia Petshop-nukkeja ja erilaisia Muumiastioita. Tavaroita ei koskaan ole ollut edes tarkoitus toimittaa ostajille, vaan kaupoista saadut rahat ovat menneet naisten omaan taskuun ja elämiseen, kertoo Itä-Uudenmaan poliisilaitoksen rikosylikonstaapeli Jarno Puro Hyvinkäältä.

Koska petostoiminta on aiemmin, erillisistä vuosina 2018 ja 2019 saaduista tuomioista huolimatta jatkunut, naiset on eilen vangittu odottamaan oikeudenkäyntiä. Tapausten esitutkinta on valmistumassa Itä-Uudenmaan poliisissa ja tapaukset ovat esillä oikeudessa kevään aikana.

Aiheeseen liittyen