lauantai, 13 heinäkuun, 2024

Petollisia traktorikauppiaita verkossa – poliisi varoittaa liian hätäisistä kaupoista

Poliisi varoittaa traktoreiden ostajia myyjistä, jotka petollisessa tarkoituksessa myyvät toisen henkilön omistamaa traktoria, joka on jo aiemmin ollut myynnissä verkon myyntipalstalla. Petollinen myyjä kopioi aikaisemmasta myynti-ilmoituksesta kuvat ja myyjän tiedot ja vaihtaa myynti-ilmoitukseen vain puhelinnumeron. Kun ostajaehdokas soittaa myyjälle, hän vastaa väärällä nimellä ja esiintyy uskottavasti traktorin omistajana.

Poliisi kehottaa ostajaa aina ennen rahan siirtämistä varmistamaan, että myytävä tuote – tässä tapauksessa traktori – on olemassa. Koska kyseessä on arvokas omaisuus, on parempi käydä ennen maksua varmistamassa, että myyjällä on varmasti traktori olemassa. Usein petolliset myyjät vetoavat kiireeseen, joten ostajan epäilysten pitäisi herätä heti, jos myynnissä oleva tuote on poikkeuksellisen halpa tai myyjällä on kiire myydä sitä.

Poliisi myös muistuttaa ottamaan heti yhteyttä pankkiin, jos huomaa tulleensa petetyksi kaupankäynnissä. Jos toimii nopeasti, pankki voi saada maksun estettyä, jolloin taloudellista vahinkoa ei ehdi syntymään.

KOMMENTOI UUTISTA

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

SAMANKALTAISET UUTISET

LUETUIMMAT 24h

Kommentoidut

UUSIMMAT