lauantai, 2 maaliskuun, 2024

Poliisin tietoon tulee kuukausitasolla useita satoja alle 18-vuotiaiden tekemiä rikoksia

Länsi-Uusimaa. Nuorten tekemien rikosten määrä on pysynyt viime aikoina korkealla. Länsi-Uudenmaan poliisin tietoon tuli syyskuussa 543 alle 18-vuotiaan nuoren tekemää rikosta. Lokakuussa vastaava määrä oli 375, tiedottaa poliisi.

− Jos katsoo vuoden tilastoa tähän asti, rikostyypeistä kärkisijaa pitää näpistykset. Toisena listalla ovat pahoinpitelyt, kolmantena liikenneturvallisuuden vaarantamiset ja neljäntenä laittomat uhkaukset, sanoo komisario Hannu Väänänen.

Pahoinpitelyjen osalta poliisia huolestuttaa määrän lisäksi raakuus.

− Tietoomme on tammi-lokakuussa 2023 tullut 533 alle 18-vuotiaan tekemää pahoinpitelyä. Osalla nuorista on kontollaan useampia tekoja. Kuvaavaa nuorten väkivallan käytössä on, että jos saman teon tekisi täysi-ikäinen henkilö, seurauksena voisi olla usean vuoden vankeustuomio, Väänänen kertoo.

Vaikka pahoinpitelyjen määrä tuntuu suurelta, puuttuu poliisin tilastoista Väänäsen mukaan lukuisia tapauksia. Kaikki nuoret eivät koston pelossa uskalla kertoa rikoksen uhriksi joutumisesta läheisilleen.

− Kannustamme vanhempia keskustelemaan tästä ilmiöstä nuorten kanssa. Tuomme myös itse asiaa vahvasti esiin niin rikostutkinnan yhteydessä kuin esimerkiksi parhaillaan käynnissä olevilla koulukierroksilla, joissa tapaamme Länsi-Uudenmaan viidesluokkalaisia, Väänänen sanoo.

Kuvituskuva.

KOMMENTOI UUTISTA

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

SAMANKALTAISET UUTISET

LUETUIMMAT 24h

Kommentoidut

UUSIMMAT