torstai, 11 heinäkuun, 2024

Pienlentokoneen lentäjää häirittiin laservalolla Lappeenrannan Sammonlahdesta

Lappeenranta. Poliisille on tullut ilmoitus Lappeenrannassa lokakuun puolivälissä tapahtuneesta pienlentokoneeseen kohdistetusta laserhäirinnästä. Sammonlahden alueelta maasta käsin kohdistettiin lentokoneeseen kirkkaan vihreää laservaloa, joka häikäisi lentäjää vaikeuttaen koneen ohjaamista. Poliisi pyytää vihjeitä tapahtuneen nähneiltä tai siitä muuten jotain tietäviltä.

Lappeenrannan lentokentältä yölennolle noussutta pienlentokonetta häirittiin laserosoittimella perjantaina 13.10.2023 noin kello 19 aikaan. Lentokonetta osoitettiin Sammonlahden alueelta maasta käsin kirkkaan vihreällä laservalolla. Lentokoneen ohjaajaan kohdistunut laservalo vaikeutti ohjaajan kykyä ohjata lentokonetta ja aiheutti näin merkittävän vaaratilanteen.

Tapausta tutkitaan rikosnimikkeellä vaaran aiheuttaminen.

Poliisi pyytää vihjeitä tapaukseen liittyvistä havainnoista tai tiedoista sähköpostilla vihjeet.kaakkois-suomi@poliisi.fi tai vihjepuhelimeen 0295 414 559.

Poliisi muistuttaa:

  • Laser ei ole lelu. Sillä voi aiheuttaa väärinkäytettynä jopa pysyviä silmävaurioita. Laservalo voi lamauttaa lentäjän näkökyvyn hetkellisesti aiheuttaen vakavan vaaratilanteen, joka voi johtaa onnettomuuteen.
  • Laserhäirintä on rikos. Vaikka laserilla häiriköinti tehtäisiin ajattelemattomuutta ja tietämättömyyttä, on lasersäteellä ilma-aluksen miehistön osoittaminen aina rangaistava teko, vaikka siitä ei aiheutuisi konkreettista vaaraa ilma-alukselle tai sen miehistölle.  Vahingon aiheuttaja joutuu myös korvausvastuuseen
SAMANKALTAISET UUTISET

LUETUIMMAT 24h

Kommentoidut

UUSIMMAT