Lahti. Perjantaina 30.9. kello 22.30 mittasi moottoripyöräpoliisi Lahdessa uudella ohitustiellä itään päin menevälle henkilöautolle nopeudeksi 115 km/h. Kyseisessä kohdassa on nopeusrajoitus 80 km/h. Autoa lähti pysäyttämään poliisitunnuksellinen henkilöauto, joka pääsi kohdeauton perään VT12 tiellä, kertoo Hämeen poliisi.

Partio kytki pysäytysvalot ja hälytysäänet päälle, mutta auto jatkoi matkaansa kohti Nastolaa, välittämättä pysäytysvaloista. Auto kääntyi Villähteen liittymästä alas ja kohti Villähdettä. Ajoneuvon nopeus oli Villähteen taajaman kohdalla noin 80 km/h, kun kyseisellä osuudella on 40 km/h nopeusrajoitus.Auto jatkoi matkaansa kohti Lahden keskustaa ja Levon hautausmaan kohdalla sen nopeus oli 104 km/h, nopeusrajoituksen ollessa 40 km/h. Tässä vaiheessa oli tehtävälle liittynyt muitakin partioita ja auton eteen saatiin asetettua piikkimatto Karistonkadun liittymän kohdilla. Auto ajoi piikkimattoon, mutta jatkoi vielä hetken aikaa matkaansa, ennen kuin sen renkaat tyhjenivät.

Autosta kiinniotettiin noin 40-vuotias mies, jolla ei ollut voimassa olevaa ajo-oikeutta. Mies on jäänyt viimeisen vuoden aikana kiinni kulkuneuvon kuljettamisesta oikeudetta kaksi kertaa. Miehen hallusta löytyi myös huumausaineiden käyttövälineitä, tiedotteessa kerrotaan.

Aiheeseen liittyen