Satakunnan käräjäoikeus antoi tuomiot poikkeuksellista raakuutta sisältäneestä pahoinpitelytapauksesta, jossa naiseen sairaalloisesti ihastunut lievästi kehitysvammainen mies houkuteltiin tapaamisen varjolla muilutettavaksi ja hakattavaksi.

Käräjäoikeus tuomitsi Antti Kristian Erkkilän ja Janna Jessika Pasasen törkeästä ryöstöstä sekä törkeästä vapaudenriistosta kolmeksi vuodeksi ja neljäksi kuukaudeksi vankeuteen. Tekoon osallistui myös kaksi muuta miestä.

Uhrilleen Pasasen ja Erkkilän tulee yhteisvastuullisesti korvata loukkauksen aiheuttamasta kärsimyksestä 3000 euroa, kivusta, särystä sekä tilapäisestä haitasta 1500 euroa, anastetuista rahavaroista 300 euroa, kateisiin jääneestä puhelimesta sata euroa, kadonneesta henkilökortista 58 euroa ynnä erinäisiä matkakuluja ja poliklinikkamaksuja.

Käräjäoikeus passitti heidät Turun vankilaan. Janna Pasanen ei ole rikoksentekijänä ensikertalainen. Hänet on aiemmin tuomittu lyhyeen ehdolliseen huumausainerikoksista ja rattijuopumuksista.

Aluksi uhri vietiin vajaan, jossa häntä lyötiin nyrkillä senkin jälkeen kun uhri kaatui maahan. Kaulalle pantiin jalka ja ohimolle painettiin pistoolimallinen ase. Uhri pakotettiin riisumaan itsensä alasti. Sitten nuoren miehen kaulaan laitettiin köysi ja hänet nostettiin roikkumaan. Hirttämisestä ei ollut kuitenkaan kyse, koska jalat pysyivät maassa.

Hänen päälleen myös virtsattiin ja kasvoille suihkutettiin maalia. Pitkän ja monia vaiheita sisältäneen pahoinpitelyn jälkeen uhri kuljetettiin tuntemattomaan paikkaan metsätien varteen, jossa hän vietti yön. Sivullinen henkilö löysi hänet seuraavana päivänä huonokuntoisena ojasta makaamasta.

Ryöstäjät saivat haltuunsa uhrin pankkikortin tunnusluvun. Tililtä nostettiin 300 euroa. Valvontakameran mukaan rahojen nostaja oli tuolloin 41-vuotias Antti Kristian Erkkilä.

 

 

 

Aiheeseen liittyen