lauantai, 2 maaliskuun, 2024

Poliisi epäilee kahta henkilöä työperäisestä ihmiskaupasta siivousyrityksessä

Helsingin poliisilaitoksen alueellinen työperäinen ihmiskaupparyhmä on tutkinut siivousalan yritykseen liittyviä epäiltyjä rikoksia tämän ja edellisen vuoden aikana. Kokonaisuudessa rikosnimikkeinä on kymmenkunta työperäistä ihmiskauppaa, kertoo poliisi.

Poliisi epäilee, että kaksi ulkomaalaista siivousalan yrittäjää työllistivät useita ulkomaalaisia henkilöitä ja jättivät osan palkoista maksamatta. Asianomistajat työskentelivät yrityksessä lyhyimmillään vajaan kahden kuukauden ajan ja pisimmillään noin kaksi vuotta.

– Asianomistajien mukaan työnantaja lupasi heille maksua vastaan oleskeluluvan. Hänen epäillään myös käyttäytyneen aggressiivisesti työntekijöitä kohtaan ja vähentäneen heidän työtuntejaan. Hän myös uhkasi osalle asianomistajista, että nämä eivät saisi oleskelulupaa tai menettäisivät sen, kertoo tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Nils Majewski.

Asianomistajien mukaan osa heistä oli maksanut työnantajalle oleskeluluvan saamiseksi noin 1 500–2 500 euroa. Jotkut asianomistajista kertoivat, että he antoivat puhelimensa maksuksi oleskeluluvasta.

– Usea asianomistaja joutui maksamaan osan palkastaan käteisellä takaisin työnantajalle. Poliisi myös epäilee, että joissakin tapauksissa työnantaja ei maksanut ylitöistä ja viikonlopputöistä palkkaa, sanoo tutkinnanjohtaja Majewski.

Yritys on lopettanut liiketoimintansa konkurssiin.

Rikoskokonaisuus siirtyy syyteharkintaan tammikuun aikana.

Kuvituskuva.

KOMMENTOI UUTISTA

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

SAMANKALTAISET UUTISET

LUETUIMMAT 24h

Kommentoidut

UUSIMMAT