tiistai, 25 kesäkuun, 2024

Poliisi kerää tietoja Lapin valvontakameroista – hyödynnetään rikosten selvittelyssä

Lappi. Poliisihallituksen kameravalvontakartasto on tallennusalusta, johon kerätään yleisillä alueilla sijaitsevien valvontakameroiden sijainnit. Kartastoon kerätään kameroiden omistajien suostumuksen perusteella kameroiden sijaintitietoja sekä kameroiden omistajien yhteystietoja. Tiedot on tarkoitettu rikostutkintaa tekevien poliisien käyttöön, eivätkä ne ole julkisia, tiedottaa Lapin poliisilaitos.

Kartastoa hyödynnetään rikosten selvittämisissä

Kartasto auttaa poliisia hyödyntämään paremmin olemassa olevia valvontakameroita. Kartaston ja sen sisältämien yhteystietojen avulla poliisi saa nopeammin kuvamateriaalia erilaisista rikostapauksista. Kartastoon on tavoitteena saada valtaosa Suomessa olevista valvontakameroista.

Tietojen luovuttaminen on vapaaehtoista

Poliisilla ei ole pääsyä kameroiden käyttöjärjestelmiin kameravalvontakartaston kautta. Tietojen luovuttaminen kartastoon on vapaaehtoista. Omia kameravalvontaan liittyviä tietoja voit luovuttaa, muuttaa tai poistaa alla olevan poliisilaitoksen sähköpostiosoitteen kautta. Huomioi tällöin lähetyksessäsi tietoturva. Tarvittaessa voit sopia erikseen tietoturvallisesta toimitustavasta Lapin poliisilaitoksen kanssa.

Mikäli et saa Lapin poliisilaitokselta yhteydenottoa, mutta haluaisit ilmoittaa yleisellä alueella olevan valvontakamerasi poliisille, lähetä sähköpostia osoitteeseen valvontakamerat.lappi@poliisi.fi

KOMMENTOI UUTISTA

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

SAMANKALTAISET UUTISET

LUETUIMMAT 24h

Kommentoidut

UUSIMMAT