tiistai, 25 kesäkuun, 2024

Hallitusneuvos Olli Soraiselle syyte törkeästä lahjuksen ottamisesta ja virkavelvollisuuden rikkomisesta

Syyttäjälaitos. Syyttäjä on nostanut syytteen työ- ja elinkeinoministeriön hallitusneuvosta Olli Soraista vastaan törkeästä lahjuksen ottamisesta vuosina 2019–2022 ja virkavelvollisuuden rikkomisesta vuosina 2018–2022. Syytteet liittyvät Soraisen pyytämään ja vastaanottamaan etuuteen luonnonmarja-alan toimijalta ja Soraisen menettelyyn kyseistä toimijaa koskevissa asioissa, tiedottaa Syyttäjälaitos.

Lisäksi syyttäjä on nostanut syytteen yhtä henkilöä vastaan törkeästä lahjuksen antamisesta vuosina 2020–2022 ja toista vastaan avunannosta törkeään lahjuksen antamiseen vuonna 2020.

Syyttäjä on myös kohdistanut yhteisösakkovaatimuksen yhtiöön, jonka puolesta ja hyväksi lahjus on annettu.

Vastaajat kiistävät syyllistyneensä rikokseen.

Haastehakemus on toimitettu Helsingin käräjäoikeuteen 23.5.2024 Haastehakemus ja esitutkinta-aineisto tulevat julkisiksi, kun asia on ollut esillä käräjäoikeuden suullisessa käsittelyssä, ellei tuomioistuin toisin määrää. Istuntoajankohdaksi on sovittu elo–syyskuu 2024. Käräjäoikeus tiedottaa tarkemmasta istuntosuunnitelmasta myöhemmin.

1 KOMMENTTI

  1. Suomalaista sikailua aidoimmillaan. Korruptio on kaikkialla yhteiskunnassamme vaikka VALHEELLISET ”tutkimukset” muuta väittää. Ei ihme että koko maa on aivan hukassa, rehelliset ihmiset köyhtyy ja varakkaammat varastaa valtion kassasta kaiken mikä irti lähtee. Mitään rajoitteita ei ole.

    Mielenkiinnolla seuraamme tuleeko hyvät veljet tälläkin kertaa apuun. Veikkaan että tulee ja porsastelu jatkuu aivan kuin mitään ei olisi tapahtunut.

    0

KOMMENTOI UUTISTA

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

SAMANKALTAISET UUTISET

LUETUIMMAT 24h

Kommentoidut

UUSIMMAT