lauantai, 9 joulukuun, 2023

Poliisi kirjasi sakon 62 kuljettajalle viikonloppuna Kainuussa ja Pohjois-Pohjanmaalla

Kainuu/Pohjois-Pohjanmaa. Poliisi valvoi tehostetusti nuorten liikennekäyttäytymistä perjantaista sunnuntaihin 6.–8. lokakuuta 2023. Tarkkailussa olivat erityisesti kovaa ylinopeutta ajavat. Valvontateema oli valtakunnallinen. Vaikka teeman tarkoituksena oli valvoa nuorten liikennekäyttäytymistä, poliisi kirjasi seuraamuksia kaikenikäisille kuljettajille.

Kainuussa ja Pohjois-Pohjanmaalla poliisi kirjasi kolmen päivän aikana sakon yhteensä 62 kuljettajalle ja liikennevirhemaksun 16 kuljettajalle. Ylinopeus oli yleisin syy sakon kirjaamiselle. Liikennevirhemaksujen aiheita olivat muun muassa puutteet ajoneuvon rakenteessa ja kunnossa, katsastamattomalla ajoneuvolla ajaminen sekä matkapuhelimen käyttäminen ajon aikana, kertoo poliisi.

Törkeästä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta poliisi kirjasi kolme ilmoitusta. Vakavaa piittaamattomuutta osoittavia kuljettajia poliisi tapasi neljä. Väliaikaiseen ajokieltoon joutui yhteensä yhdeksän kuljettajaa.

Etenkin lauantaina Kainuussa ja Pohjois-Pohjanmaalla oli räntä- ja lumisateen vuoksi huono ajokeli. Kuljettajat pääsääntöisesti huomioivat olosuhteiden huonontumisen laskemalla ajonopeuksia ja lisäämällä turvaväliä edellä kulkeviin. Poliisi oli liikennevirrassa ennalta estämässä ajonopeuksien kasvamista.

Kuvituskuva.

SAMANKALTAISET UUTISET

LUETUIMMAT 24h

Kommentoidut

UUSIMMAT