torstai, 29 helmikuun, 2024

Poliisi on huolissaan Meri-Lapissa autoilijoiden käytöksestä puhallusratsiassa

Meri-Lappi. Poliisi on huolissaan ilmiöstä missä autoilijat ilmoittavat muille autoilijoille lähestyvästä puhallusratsiasta vilkuttamalla auton valoja.

Viimeksi 3.12. aamulla poliisin suorittaessa puhallutusratsiaa kertoivat ratsiaan saapuvat autoilijat, että poliisin ratsiapaikasta oli ilmoitettu vilkuttamalla vastaan tuleville autoille valoja, kertoo poliisi.

Poliisi ei ymmärrä mitä näiden kuljettajien päässä oikein pyörii, kun ilmoittavat lähestyvästä puhallusratsiasta muille autoilijoille. Tällä toiminnalla he pahimmillaan ilmoittavat ratsiapaikkaa lähestyvälle rattijuopolle, että tuohon suuntaan ei kannata mennä muuten jää kiinni.

Jokaisen valojaan vilkuttelevan autoilijan kannattaa miettiä kuinka kohtalokkaat seuraukset teolla voi olla. Ratsiaa lähestyvä rattijuoppo livahtaa ratsiapaikan ohi aiheuttaen mahdollisesti liikenneonnettomuuden. Tällä teolla myös kortittomat välttävät ratsian tai poliisin pitkään etsimä henkilö jää edelleen kadoksiin.

Rakennetaan yhdessä turvallisempaa liikenneympäristöä ja annetaan jokaisen autoilijan käydä puhallusratsiassa, muistuttaa poliisi.

2 KOMMENTTIA

  1. Lapissa valojen vilkuttelu tarkoittaa poroja tiellä, muuallakin sellaista yleistä vaaraa. Taksia ajoin joskus, niin välillä tuli ruudulle sellaisia ’hirvi nähty kehä kolmosen ja Hämeenlinnanväylän kohdalla laskekaa vauhtia’

    1
  2. Sitiar : 1967 sain niin sanotun Ammattiajokortin ABCDE , yleinen tapa oli rekoilla valoilla varoittaa ratsiasta ja pimeällä tervehdys vastaan tulevaa rekkaa vasemmalla vilkulla , että ei tuo valoilla varoittelu mikään uusi tapa ole

    2

KOMMENTOI UUTISTA

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

SAMANKALTAISET UUTISET

LUETUIMMAT 24h

Kommentoidut

UUSIMMAT