Helsinki. Poliisi otti tiistaina 8.6. aamupäivästä kiinni henkilön, joka tunkeutui Helsinki-Vantaan lentoaseman suljetulle alueelle, kertoo Helsingin poliisi.

Kello 10.25 aikaan poliisi sai ilmoituksen miehestä, jonka oli nähty tunkeutuvan lentoasemaa kiertävän aidan läpi. Epäilty oli mennyt sisään parkkeerattuna olleeseen lentokoneeseen, jossa hän vietti havaintojen mukaan aikaa muutamia minuutteja.Poliisi tavoitti miehen kävelemästä asematasolla eli platalla. Kyseessä on alue, jossa lentokoneita pysäköidään, lastataan, tankataan ja niiden kyytiin noustaan, ja jonne on ulkopuolisilta pääsy kielletty.

Tähän mennessä on selvinnyt, että mies tunkeutui aidan läpi anastetulla henkilöautolla ja oli tapahtuma-aikaan huumausaineiden vaikutuksen alaisena. Miehen hallusta ei löydetty vaarallisia esineitä.

– Poliisi on omalta osaltaan tarkastanut lentokoneen, jossa epäilty kävi. Tarkastuksessa ei havaittu, että koneeseen olisi esimerkiksi viety mitään ylimääräistä. Myös epäillyn anastama auto on tarkastettu, eikä sieltäkään löytynyt mitään poikkeavaa, kertoo tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Matti Latvala.

Aiheeseen liittyen