keskiviikko, 29 toukokuun, 2024

Poliisi purki ampumalla ”vaarallisen esineen” Malmössa – tilanne päällä myös Norrköpingissä

Ruotsi. Vaaralliseksi epäilty esine löydettiin Malmön Rosengårdissa sijaitsevan asuintalon luota lauantaiaamuna. Poliisi ampui kappaleiksi esineen, jonka myöhemmin arvioitiin olleen rakennettu räjähtäväksi, kertovat SVT Nyheter ja Aftonbladet.

Poliisi hälytettiin paikalle lauantaiaamuna 11.5. hieman ennen kello 08:00.

– Epäilyttävä esine löydettiin ulkoa kiinteistön vierestä, poliisin tiedottaja Pelle Vamstad kertoi lehdille.

Kansallinen pommisuojaus on ollut paikalla aamulla. Kello 10 lauantaina tuli uutinen, että esine ammutaan palasiksi.

Kyseinen rakennus evakuoitiin ja läheisten talojen asukkaita pyydettiin pysymään sisätiloissa. Juuri ennen kuin epäilyttävä esine aiottiin ampua kappaleiksi, asukkaita evakuoitiin myös lähimmistä taloista, josta esine löydettiin.

– Ampuminen tapahtui noin klo 10.30. Kohde on nyt tuhoutunut. Nyt se tutkitaan ja tarkistetaan, jotta saadaan tarkemmin esineen rakenne selville, kertoi poliisin tiedottaja Pelle Vamstad myöhemmin SVT:lle.

Poliisi ei halunnut lauantaina antaa lisätietoja siitä, minkä tyyppinen esine oli tai onko sen sijoittamiseen ollut jokin motiivi.

Myöhemmin lauantaina poliisi ilmoitti, että esineen katsottiin olleen räjähtävä ja siksi vaarallinen. Murhan yrityksestä on aloitettu esitutkinta.

Kuva: SVT Nyheter.

***

Epäilty vaarallinen kohde Norrköpingissä – asukkaita evakuoitu

Sunnuntaina 12.5. Kello 00.30 poliisi kutsuttiin asuinalueelle Pryssgårdenin seudulla Norrköpingissä, kun soittaja ilmoitti epäilyttävästä esineestä.

Poliisi ja kansallinen pommisuojaus ovat paikalla Norrköpingin ulkoalueella, josta epäilty vaarallinen esine on löydetty yön aikana. Useita alueen asukkaita on evakuoitu, kertoo SVT.

Noin 15 alueella asuvaa ihmistä on jouduttu evakuoimaan, muita lähistön  asukkaita on pyydetty pysymään sisätiloissa.

– Minulla ei ole ennustetta, milloin meneillään oleva operaatio saadaan päätökseen, Öster sanoi sunnuntaiaamuna vähän 05:n jälkeen SVT:lle.

KOMMENTOI UUTISTA

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

SAMANKALTAISET UUTISET

LUETUIMMAT 24h

Kommentoidut

UUSIMMAT