Kotka. Poliisille tuli useita ilmoituksia viime yönä hieman ennen neljää VT-7:llä punaisesta Volkswagen Golf -merkkisestä henkilöautosta, jonka kuljettaja ajoi vastaantulevien kaistaa pitkin suurella ylinopeudella. Ensimmäiset havainnot ja ilmoitukset autosta tulivat Otsolan liittymän kohdilta ja auto oli ajanut kohti länttä.

Lähistöllä ollut poliisipartio pääsi nopeasti auton perään ja tavoitti sen n. 15 kilometrin päästä VT-7:lla Pyhtäällä Siltakylän liittymän kohdilla. Auto pysähtyi havaittuaan poliisiauton, mutta lähti liikkeelle uudestaan. Tässä vaiheessa poliisi ampui yhden laukauksen auton renkaaseen. Auto pyrki kuitenkin jatkamaan matkaa tyhjentyneestä renkaasta huolimatta. Poliisi kiilasi auton poliisiautolla ja auto saatiin pysähtymään. Auton kuljettaja otettiin kiinni ilman vastarintaa. Tilanteessa ei loukkaantunut kukaan.

Autoa kuljetti n. 40-vuotias paikkakuntalainen mies, joka puhalsi alkometriin lukeman 1,8 o/oo ja hänelle tehdyn huumepikatestin mukaan hän on käyttänyt myös amfetamiinia.

Poliisin tiedossa on jo useita autoilijoita, joita kyseinen Volkswagen oli tullut vastaan mutta poliisi pyytää lisää havaintoja tapahtumasta muilta tienkäyttäjiltä ja etenkin niiltä, jotka ovat joutuneet tilanteessa vaaraan. Poliisi pyytää havaintoja tapahtumasta sähköpostiosoitteeseen rikostorjunta.kymenlaakso@poliisi.fi tai puhelimitse numeroon 0504479574.

Miehen epäillään syyllistyneen useisiin tapon yrityksiin, törkeään liikenneturvallisuuden vaarantamiseen, törkeään rattijuopumukseen ja huumausaineen käyttörikokseen.

Valtakunnansyyttäjänvirasto selvittää poliisin aseenkäytön laillisuuden tilanteessa.

Kuvituskuva.

Aiheeseen liittyen