Lapinlahti. Sunnuntain ja maanantain 11.-12.4.2021 välisenä yönä paloi Lapinlahden Alapitkällä sijaitseva kyläkauppa Eväskori. Poliisi on selvittänyt pelastuslaitoksen kanssa palon syttymissyytä, mutta tutkinnassa ei ole löytynyt mitään luonnollista syytä palon syttymiselle.

Poliisi epäilee paloa tahallaan sytytetyksi ja on aloittanut asiassa rikostutkinnan rikosnimikkeellä törkeä tuhotyö

Poliisi ja pelastuslaitos saivat maanantaina 12.4.2021 kello 1.47 tehtävän liittyen kaupan tulipaloon. Palo eteni nopeasti ja rakennus vaurioitui pahoin. Poliisilla on tutkittavana myös ilmoitus, joka liittyy saman kaupan ikkunan rikkomiseen lauantain ja sunnuntain välisenä yönä.

Poliisi tiedotti tapauksesta tuoreeltaan ja pyysi jo tuolloin havaintoja. Niitä on jonkin verran saatu ja osaa niistä vielä tarkastetaan.

Poliisi kiittää saamistaan havaintotiedoista ja on edelleen kiinnostunut kaikista kyläkauppa Eväskorin lähistöllä sunnuntai-iltana 11.4.2021 ja seuraavana yönä liikkuneista henkilöistä sekä ajoneuvoista.

Poliisi pyytää ilmoittamaan ikkunan rikkomiseen ja tulipaloon liittyvät havainnot ja vihjeet puhelimitse Itä-Suomen poliisin vihjenumeroon 0295 415 232 tai sähköpostitse osoitteeseen vihjeet.ita-suomi@poliisi.fi

Vakuutusyhtiö on luvannut rikoksen ratkaisevasta vihjeestä huomattavan palkkion.

Kuvituskuva.

Aiheeseen liittyen