torstai, 7 joulukuun, 2023

Poliisi sai valmiiksi törkeän ampuma-aserikoksen esitutkinnan Kirkkonummella

Kirkkonummi. Länsi-Uudenmaan poliisilaitos on saanut valmiiksi syyskuussa 2022 tapahtuneen törkeän ampuma-aserikoksen esitutkinnan Kirkkonummella. Poliisi sai syyskuussa 2022 selville, että kirkkonummelaisella pariskunnalla olisi hallussaan tehokas ase, kertoo poliisi.

Tutkinnan aikana kävi ilmi, että poliisin on syytä epäillä pariskuntaa törkeästä ampuma-aserikoksesta ja käydä etsinnällä rikosepäilyn johdosta. Etsinnällä löytyi Uzi-konepistooli ja aseeseen soveltuva panoksin täytetty lipas. Lisäksi löytyi myös reikäpääpatruuna, tyhjä käsiaseen lipas sekä nyrkkirauta. Kyseinen pariskunta otettiin kiinni törkeästä ampuma-aserikoksesta epäiltynä. Toinen epäillyistä oli asian johdosta myös vangittuna. Pariskunnalla ei ollut lupaa minkäänlaisiin aseisiin.

Kuulusteluissa toinen epäillyistä kertoi syyllistyneensä ampuma-aserikokseen mutta kiisti törkeän ampuma-aserikoksen. Toinen epäillyistä kiisti syyllistyneensä asiassa rikokseen miltään osin. Rikoksesta epäillyt ovat syntyneet vuosina 1991 ja 1992.

Poliisi on esitutkinnassa selvittänyt sarjatulta ampuvan konepistoolin toimintakuntoisuuden.

– Ase todettiin toimintakuntoiseksi sarjatulta ampuvaksi, luvanvaraiseksi ja erityisen vaaralliseksi ampuma-aseeksi, toteaa rikoskomisario Nina Kangas.

Asia on nyt siirretty syyteharkintaan rikosnimikkeillä törkeä ampuma-aserikos ja ampuma-aserikos.

Kuva: Poliisi.

KOMMENTOI UUTISTA

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

SAMANKALTAISET UUTISET

LUETUIMMAT 24h

Kommentoidut

UUSIMMAT