sunnuntai, 25 helmikuun, 2024

Ruotsissa rikollisverkostojen kostotoimet on alettu ulottaa myös sukulaisiin

Ruotsi. Tämän vuoden helmikuun loppuun mennessä Ruotsissa on poliisin mukaan tapahtunut 57 ampumista. Ainakin kahdeksan ihmistä on kuollut jengiväkivallan seurauksena. Aiemmin kohteena ovat olleet pääasiassa rikolliset, mutta viime viikkoina myös heidän omaisensa, kertovat SVT Nyheter ja Aftonbladet.

Vuodenvaihteesta lähtien on tehty suuri määrä hyökkäyksiä, joissa eri osapuolet ovat kohdistaneet iskuja toistensa omaisiin. Näyttää siltä, että jotkin konfliktit kärjistyvät merkittävästi juuri nyt ja ettei kukaan rikollisten omaisista ole turvassa, kirjoittaa Aftonbladet.

Aftonbladetin tietojen mukaan Hässelbyn pommi-isku oli jo toinen hyökkäys Kurdiketun ja Kreikkalaisten välisessä sodassa, ja tälläkin kertaa se kohdistui rikollisten omaisiin.

Osoitteessa asuu mies, joka on sukua räppärille, joka on avoimesti osoittanut tukensa Kurdiketulle.

Vaurioituneessa kiinteistössä oli useita ihmisiä, ja yksi mies jouduttiin viettämään sairaalaan ambulanssihelikopterilla.

Muutama kuukausi sitten suunnattiin räjähdys myös 21-vuotiaan räppärin kotiosoitteeseen Kistassa.

Vuodenvaihteesta lähtien on tehty useita hyökkäyksiä, joissa eri osapuolet ovat kohdistaneet toistensa omaisiin.

– Kreikkalainen kostaa nyt, sanoo haastateltu henkilö Aftonbladetille.

– Näyttää siltä, että jotkin konfliktit kärjistyvät merkittävästi juuri nyt ja ettei kukaan rikollisten omaisista ole turvassa, toinen haastateltu henkilö sanoo lehdelle.

Jengisotien uhriksi joutuneiden rikollisten omaisten pelottelua on tapahtunut jo vuosia. Mutta viimeaikainen kehitys, jossa useissa hyökkäyksissä rikollisten omaisten uskotaan olevan aiottuja kohteita vastustajan vahingoittamisessa ja pelottelussa, osoittaa armottomuuden uutta tasoa.

Kesken jatkuvan väkivallan aallon se on merkinnyt Tukholman poliisille entistä suurempaa painetta, kun huolissaan olevat omaiset haluavat suojelua ja apua.

– Rikoksen uhrien ja omaisten henkilökohtaisen turvallisuuden suojelu viimeaikaisen väkivallan vuoksi on haastavaa, sillä Tukholman läänissä rikollisverkostoympäristöön liittyy noin 1500 henkilöä ja siten tuhansia sukulaisia, kertoo Carina Skagerlind Tukholman poliisista.

KOMMENTOI UUTISTA

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

SAMANKALTAISET UUTISET

LUETUIMMAT 24h

Kommentoidut

UUSIMMAT