tiistai, 25 kesäkuun, 2024

Poliisi siirsi esitutkinnan kunnianloukkauksesta syyteharkintaan

Helsingin poliisi tiedotti tammikuun alussa tapauksesta, jossa kahta henkilöä epäillään kunnianloukkauksesta. Poliisi sai aiheesta rikosilmoituksen marraskuun lopussa 2023.

Ilmoituksen mukaan viestipalvelu X:ssä oli julkaistu kommentteja, joissa nimitettiin henkilöä fasistiksi.

Poliisi teki asiassa esitutkinnan, ja tapaus on siirtynyt syyteharkintaan.

***

Poliisi ja syyttäjä eivät vahvista nimiä, mutta Yle on kertonut aiemmin, että Jussi Halla-aho teki marraskuussa rikosilmoituksen oululaisesta koomikko Iikka Kivestä ja helsinkiläisestä vihreiden varavaltuutetusta Aino Tuomisesta, joiden kommentteja X:ssä hän piti kunnianloukkauksina.

2 KOMMENTTIA

  1. jos loukkaantuu koomikoista jne. ei pidä lähteä henkilöksi joka on ”eetterissä” jollei kestä kirjoituksia,sanontoja, näitä mielensäpahoittajia tupsahtelee kuin sieniä syksyllä, kun googlaa mitä on fasismi, se ei ole ihan yksinkertainen juttu, menkää ja googlagaa, siinä menee tovi että ymmärtää, oikein kun sitä tarkastelee fsismia on jokaisessa ihmisessä,

    1
  2. Ehkä rikosilmoitus perustuukin järjenkäytön vähyyteen.
    Ei suinkaan rikosilmoituksen tekijän järjessä, vaan lain käytön järjettömän byrokratian paljastamiseksi.
    Pitää verrata Lukan rikosilmoitukseen, jassa muistaakseni vaadittiin 20 euron korvausta kunnian loukkauksessa. Se meni kai läpi ja siitä valitettiin kai korkeimpaan oikeuteen saakka. Rikosilmoitus paljasti lain käytön jäjettömyyttä.

    3

KOMMENTOI UUTISTA

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

SAMANKALTAISET UUTISET

LUETUIMMAT 24h

Kommentoidut

UUSIMMAT