lauantai, 2 maaliskuun, 2024

Poliisi tutkii aseliikkeen ryöstöä Lohjalla – tapahtumaan liittyy myös takaa-ajo ja aseellinen uhkaus

Lohja. Poliisi sai lauantaina 9.12. noin kello 2.30 kiireellisen hälytystehtävän Lohjalla sijaitsevaan aseliikkeeseen. Ensitietojen perusteella liikkeessä oli meneillään murto, kertoo poliisi.

Kun partio ajoi kohti tapahtumapaikkaa, se havaitsi auton, jonka poliisi tiesi liittyvän aseliikkeen tapahtumiin. Kuljettaja pakeni poliisia, mitä seurasi sekä isommilla väylillä että metsätiellä tapahtunut takaa-ajo. Metsätien päässä poliisi käskytti autossa ollutta miestä nousemaan autosta, mutta kuljettaja kiihdytti kohti poliiseja, ja heidän oli siirryttävä suojaan poliisiautoon. Poliisiauton keula vaurioitui, kun miehen auto osui sen keulaan. Poliisit eivät loukkaantuneet tilanteessa.

Rikoksesta epäilty mies jatkoi pakoa, mutta kohtasi pian toisen poliisipartion. Partio kiilasi pakenevan auton niin, että pakomatka päättyi. Poliisi joutui käyttämään voimakeinoja kuljettajan kiinniottamisessa.

− Esitutkinnan yhteydessä selvisi, että pakenemiseen käytetty ajoneuvo on anastettu autoliikkeestä, kertoo rikoskomisario Rauli Salonen.

Poliisi epäilee miestä törkeän varkauden ja törkeän ampuma-aserikoksen lisäksi murhan yrityksestä, rattijuopumuksesta, huumausaineen käyttörikoksesta ja kulkuneuvon kuljettamisesta oikeudetta.

Toinen rikoksesta epäilty uhkasi taksinkuljettajaa aseella

Poliisia autolla paenneen henkilön lisäksi aseliikkeen ryöstöön liittyy toinen mies. Poliisi epäilee, että tämä oli hypännyt auton kyydistä ennen kuin poliisi kohtasi autolla liikkeellä olleen miehen. Poliisi jäljesti epäiltyä poliisikoiran avulla ja totesi, että epäilty oli noussut toisen auton kyytiin moottoritien varressa.

Rikoskomisario Robin Hulden kertoo, että esitutkinnassa on selvinnyt, että mies oli tien laidassa viittoillut ohi ajaneelle taksille, jonka kuljettaja oli pysähtynyt. Kun kuljettaja oli kieltäytynyt ottamasta miestä kyytiin, tämä oli uhannut kuljettajaa aseella.

− Rikoksesta epäilty mies oli pakottanut taksinkuljettajan viemään hänet Vantaalle. Siellä mies oli noussut hetkellisesti autosta, jolloin taksinkuljettaja oli päässyt poistumaan ja soittanut välittömästi poliisille. Hetkeä myöhemmin Itä-Uudenmaan poliisin partiot tavoittivat rikoksesta epäillyn miehen.

Poliisi epäilee taksinkuljettajaa uhannutta miestä törkeästä ryöstöstä, törkeästä ampuma-aserikoksesta ja törkeästä vapaudenriistosta.

KOMMENTOI UUTISTA

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

SAMANKALTAISET UUTISET

LUETUIMMAT 24h

Kommentoidut

UUSIMMAT