sunnuntai, 21 huhtikuun, 2024

Poliisi tutkii epäiltyä kunnianloukkausta ja syrjintää Helsingissä

Helsingin poliisilla on esitutkinnassa tapaus, jossa kampaamon työntekijää epäillään asiakkaan syrjinnästä. Epäilty rikos tapahtui helmikuussa 2024.

Poliisi epäilee, että kampaamon työntekijä halvensi asianomistajaa ja esitti hänestä sekä hänen kansanryhmästään erilaisia stereotyyppisiä väitteitä. Epäilty esimerkiksi väitti, että asiakkaan käteinen raha olisi ollut väärennettyä, kertoo poliisi.

Keskustelun kuulivat myös sivulliset henkilöt.

– Meneillään on rasisminvastainen viikko, ja haluamme kiinnittää erityistä huomiota syrjintään ja viharikoksiin. Samalla muistutamme, että viharikosepäilyistä kannattaa aina tehdä poliisille rikosilmoitus. Poliisin tietoon tulleiden viharikosten määrä on noussut viime vuosina, mitä pidän hyvänä asiana, koska ilmoitusten myötä poliisi pystyy tilastoimaan ja selvittämään tapauksia entistä paremmin, sanoo tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Juha-Matti Suominen.

Viharikosta ei määritellä erikseen Suomen lainsäädännössä. Viharikoksesta on kyse, jos rikoksessa on motiivina ennakkoluulo tai viha uhrin edustamaa kansanryhmää kohtaan. Tyypillisin motiivi viharikoksissa on asianomistajan etninen tai kansallinen tausta. Viharikos voi perustua myös esimerkiksi seksuaaliseen suuntautumiseen.

Yleisimpiä nimikkeitä viharikoksissa ovat muun muassa kunnianloukkaus, laiton uhkaus ja pahoinpitely.

1 KOMMENTTI

  1. Voi jumala.ta. Lopettakaa nyt tuo pelleily ja keskittykää oikeisiin rikoksiin. Se, että jollekin sanoo totuuden ja vaikka se mieli pahoittuu ei se silti ole sellainen rikos johon pitää tuhlata resursseja.

    3

KOMMENTOI UUTISTA

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

SAMANKALTAISET UUTISET

LUETUIMMAT 24h

Kommentoidut

UUSIMMAT