keskiviikko, 29 toukokuun, 2024

Poliisi tutkii epäiltyä lapsikaappausta Nokialla

Nokia. Pirkanmaan käräjäoikeus on vanginnut perjantaina 12.4.2024 38-vuotiaan naisen todennäköisin syin epäiltynä rikoksista. Rikokset ovat tapahtuneet syksyn 2023 ja kevään 2024 välisenä aikana, kertoo poliisi.

Naista epäillään törkeästä vapaudenriistosta ja lapsikaappauksesta. Tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Markku Laakso Sisä-Suomen poliisilaitoksesta kommentoi, että lapsikaappauksella tarkoitetaan rikosta, jossa lapsen huoltaja vie lapsen ulkomaille lapsen huoltoa koskevia oikeuksia loukaten tai jättää lapsen palauttamatta Suomeen. Vapaudenriistoa taas voidaan epäillä silloin, kun uhri eristetään vakiintuneesta elinympäristöstään, eikä lapsen tahdonmuodostus ole vielä iän ja kehitystason perusteella itsenäistä.

Naisella on ollut yhteishuoltajuus lapseen. Naisen epäillään vieneen lapsen ulkomaille lapsen huoltoa koskevia oikeuksia loukaten.

Poliisi ei tutkinnallisista syistä kommentoi asiaa tällä hetkellä enempää, sekä vedoten asianomistajana olevan lapsen nuoreen ikään ja uhrin suojeluun.

KOMMENTOI UUTISTA

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

SAMANKALTAISET UUTISET

LUETUIMMAT 24h

Kommentoidut

UUSIMMAT