torstai, 29 helmikuun, 2024

Poliisi tutkii Salossa tapahtunutta ilotulitusonnettomuutta työtapaturmana

Salon kauppakeskus Plazan joulunavauksessa tapahtui illalla 17.11.2023 ilotuliteonnettomuus ammattimaisesti järjestetyssä ilotulituksessa. Tapauksessa loukkaantui ainakin kolme henkilöä, kertoo poliisi.

Ilotuliteonnettomuudessa ammattikäyttöön tarkoitettu ilotulitepata räjähti kattotasanteella järjestäjän ammuntapaikalla. Ilmeisesti tämän johdosta ilotulitteita lensi myös tapahtumaa katsomassa olevan yleisön joukkoon katutasolle. Ilotulituksen järjestäjä loukkaantui tapauksessa. Lounais- Suomen poliisi tutkii asiaa myös kahden yleisössä olleen loukkaantuneen osalta tutkinnan tässä vaiheessa poliisitutkintana.

Poliisi on selvittänyt ilotuliteonnettomuuden syitä yhteistyössä Aluehallintoviraston, Varsinais-Suomen pelastuslaitoksen ja Turvallisuus- ja kemikaaliviraston kanssa. Onnettomuuteen johtanut tapahtumaketju ja käytettyjen ilotulitteiden laatu on pystytty jokseenkin selvittämään poliisitutkinnassa. Työtapaturman tutkinnassa selvitetään myös vallinneita turvallisuusmääräyksiä ja niiden noudattamista ilotulituksen järjestämisessä. Tällä hetkellä poliisi odottaa Aluehallintoviraston ja Turvallisuus- ja kemikaaliviraston kannanottoa asiaan.

KOMMENTOI UUTISTA

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

SAMANKALTAISET UUTISET

LUETUIMMAT 24h

Kommentoidut

UUSIMMAT