Ruotsi. Kaksitoista henkilöä loukkaantui ja neljä poliisiautoa sytytettiin tuleen 15.4. tapahtuneen Örebron mellakan aikana. Nyt poliisi valmistautuu uusiin mielenosoituksiin, kertoo SVT Nyheter.

Viime päivien väkivaltaisuudet Itä-Götanmaalla, Tukholmassa ja Örebrossa ovat kaikki tapahtuneet ennen tanskalaisen äärioikeistolaisen Rasmus Paludanin mielenosoituksia, joissa hän aikoi polttaa Koraanin. Örebrossa mielenosoitusta ei kuitenkaan koskaan toteutettu häiriön vuoksi.– Olimme hieman yllättyneitä aggressiivisuuden tasosta. Mutta olimme valmistautuneita ja meillä oli hyvät taidot ja kyvyt paikallaan. Ei vain Bergslagenista vaan myös muilta maan alueilta, sanoo Bergslagenin alueen poliisipäällikkö Peter Karlsson SVT:n Morgonstudionissa tänä aamuna.

Noin 200 ihmisen kerrotaan osallistuneen Örebron levottomuuksiin. Poliisin mukaan ketään ei ole vielä pidätetty tai epäilty tapauksista, joita tutkitaan poliisin mukaan väkivaltaisina mellakoina.

Peter Karlsson sanoo, että Örebron tilanne on yön aikana rauhoittunut, mutta huomauttaa, että uusia mielenosoituksia on suunnitteilla muissa kaupungeissa.

Lauantaina Paludan suunnittelee Koraanin polttamista Landskronassa, mutta poliisi voi peruuttaa kokoontumisluvan.

– Olemme aiemmin osoittaneet resursseja tämän asian hoitamiseen, mutta nyt on tietysti otettava uusi kollektiivinen ote tilanteeseen viime päivien tapahtumien perusteella, Etelän poliisialueen lehdistötiedottaja Kim Hild sanoo uutistoimisto TT:lle.

Kuva: SVT Nyheter.

Aiheeseen liittyen