sunnuntai, 21 huhtikuun, 2024

Poliisi valvoi tehostetusti raskasta liikennettä, seuraamusten kokonaismäärä väheni

Poliisihallitus. Poliisin tehostetussa raskaan liikenteen valvonnassa havaittiin ajo- ja lepoaikojen noudattamisen sekä kuorman varmistamisen osalta muutoksia parempaan. Kaikki poliisilaitokset osallistuivat 5.- 9.2.2024 järjestettyyn raskaan liikenteen tehostettuun valvontaan, tiedottaa Poliisihallitus.

Valvontajakson aikana tarkastettiin yhteensä 1581 raskasta ajoneuvoa. Tarkastetuista ajoneuvoista 15 prosenttia oli ulkomaisia ajoneuvoja.

– Verrattaessa tämän valvontajakson tuloksia viime vuoden vastaavaan valvontateemaan voidaan todeta, että yksittäisiä ajoneuvotarkastuksia tehtiin lähes sama määrä, mutta seuraamusten kokonaismäärä väheni selvästi, kertoo poliisitarkastaja Kari Onninen.

Nyt järjestetyssä valvonnassa seuraamuksia annettiin kaiken kaikkiaan 182 kappaletta, vastaava lukema edellisenä 2023 vuonna oli 270 kappaletta.

Suurimmat muutokset ovat nähtävissä ajo- ja lepoaikarikkeiden ja ajopiirturirikkomusten määrän laskussa, joita kirjattiin 119 (- 39 kpl) ja puutteellisen kuorman varmistuksen osalta, joita todettiin 40 tapausta (-31 kpl).

Poliisi käytti valvontaan työaikaa noin 2900 tuntia.

Valvonnan tavoitteena oli liikenneturvallisuuden parantaminen sekä harmaan talouden ja kuljetusrikollisuuden torjunta. Valvontaa kohdennettiin erityisesti ajo- ja lepoaikojen noudattamiseen, kuorman varmistamiseen, ajoneuvojen kuntoon sekä ylikuormiin.

KOMMENTOI UUTISTA

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

SAMANKALTAISET UUTISET

LUETUIMMAT 24h

Kommentoidut

UUSIMMAT