lauantai, 20 huhtikuun, 2024

Jari Liukku on nimitetty Helsingin poliisilaitoksen poliisipäälliköksi

Poliisihallitus on nimittänyt Helsingin poliisilaitoksen poliisipäällikön virkaan oikeustieteen maisteri, varatuomari Jari Liukun 1.4.2024 alkaen. Virka täytetään viiden vuoden määräajaksi. Helsingin poliisilaitoksen poliisipäällikön virkaa haki neljä henkilöä.

Liukulla on monipuolinen ja laaja-alainen johtamiskokemus kotimaan poliisihallinnosta sekä kansainvälisistä tehtävistä. Liukku on työskennellyt maaliskuusta 2017 lukien vakavan ja järjestäytyneen rikollisuuden torjuntakeskuksen johtajana Europolissa. Tätä ennen Liukku on toiminut muun muassa Länsi-Uudenmaan poliisilaitoksen poliisipäällikkönä vuosina 2010-2017, Helsingin poliisilaitoksen apulaispoliisipäällikkönä vuosina 2005-2010 sekä keskusrikospoliisin apulaispäällikkönä vuosina 2002-2005.

Poliisipäällikkö johtaa poliisilaitosta. Hän vastaa poliisilaitoksen toiminnasta sekä toiminnan vaikuttavuudesta, tuloksellisuudesta ja kehittämisestä. Poliisipäällikön tehtävänä on poliisilaitoksen johtaminen poliisihallinnon vahvistettujen tavoitteiden mukaisesti, taloudellisten voimavarojen hallinta ja henkilöstöjohtaminen. Hän vahvistaa poliisilaitoksen toimintalinjat ja toiminnan painopisteet sekä vastaa poliisilaitoksen valmiudesta ja varautumisesta. Hän huolehtii myös poliisilaitoksen sidosryhmätyöstä ja yhteistyöstä sekä vaikuttavasta viestinnästä.

KOMMENTOI UUTISTA

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

SAMANKALTAISET UUTISET

LUETUIMMAT 24h

Kommentoidut

UUSIMMAT