torstai, 30 toukokuun, 2024

Poliisi valvoi viikonloppuna Kuopion keskustan liikennettä – tarvetta valvonnalle on

Kuopio. Itä-Suomen poliisi valvoi viikonloppuna 26.-28.4. Kuopion keskustan ja sen lähialueiden liikennettä. Valvontaa tehtiin, koska poliisin havaintojen sekä poliisille tulleiden valvontapyyntöjen perusteella keskustan alueella oli tarve valvonnalle. Kuopion keskustassa on havaittu paljon liikennesääntöjen vastaista toimintaa ja etenkin ns. yöllisiä läpiajokieltoja on rikottu säännöllisesti, toteaa poliisi.

Poliisi valvoi samaa asiaa jo aiemmin talvella ja tämänkertaisen valvonnan perusteella voidaan todeta, että valvonnan tarve oli edelleen olemassa.

Seuraamuksia kirjattiin lukuisia

Poliisi kirjoitti kahden illan aikana 120 liikennevirhemaksua moottorikäyttöisellä ajoneuvolla ajo kielletty-liikennemerkin noudattamatta jättämisestä. Lisäksi poliisi kirjoitti kaksi sakkoa ajoneuvoa luistatelleille kuljettajille ja määräsi kaksi kuljettajaa ajokieltoihin kovien ylinopeuksien vuoksi. Nopeudet olivat 91 km/h 50 km/h rajoitusalueella ja 101 km/h 60 km/h rajoitusalueella.

Valvonnassa havaittiin myös epäkuntoisia ajoneuvoja sekä ajoneuvoja joiden rakennetta oli muutettu säädösten vastaiseksi. Kuudesta ajoneuvosta poistettiin rekisterikilvet näistä syistä ja ajoneuvot määrättiin valvontakatsastuksiin. Valvonnassa jäi kiinni yksi rattijuoppo, jolle määrättiin ajokielto ja sakkoa. Kuljettaja puhalsi alkometriin 0,41 mg/l.

Valvonnan yhteydessä tehtiin myös 13 ulkomaalaistarkastusta, joissa ei tullut ilmi rikkomuksia.

Keskusta-alueen asukkaiden yörauha ja jalankulkijoiden turvallisuus

Poliisi muistuttaa tienkäyttäjiä siitä, että teille ja kaduille asetetut liikennemerkit on tehty noudatettaviksi. Poliisi valvoo jatkossakin Kuopion keskustan liikennöintiä ja puuttuu havaittuihin rikkomuksiin.

Kuopion keskustan yölliset ajokiellot on asetettu turvaamaan keskusta-alueen asukkaiden yörauhaa sekä kaikkien tienkäyttäjien liikenneturvallisuutta. Kesän koittaessa keskustan yöaikainen jalankulkuliikenne lisääntyy ja vahinkojen riski nousee myös, jos ajoneuvot ajavat siellä vastoin sääntöjä.

Kuvituskuva. 

KOMMENTOI UUTISTA

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

SAMANKALTAISET UUTISET

LUETUIMMAT 24h

Kommentoidut

UUSIMMAT