Pohjanmaa. Päättäjäisviikonloppu oli Pohjanmaan poliisilaitoksella vuoden kiireisin viikonloppu, tehtäviä kirjattiin perjantain ja sunnuntain välisenä aikana yhteensä 756 kpl. Poliisia työllisti koulujen päättäjäisjuhlinta koko poliisilaitoksen alueella, erityisesti poliisi joutui puuttumaan nuorten käyttäytymiseen Seinäjoella Tanelinrannassa sekä Vaasassa Hietasaaren rannassa, tiedottaa Pohjanmaan poliisilaitos.

Seinäjoen Tanelinrannassa satapäinen nuorisojoukko riehaantui ilmeisesti jonkinlaisen leikkimielisen joukkotappelun seurauksena siten, että poliisia kohden alettiin heitellä täysinäisiä juomatölkkejä sekä lasipulloja. Lisäksi osa nuorista yllytti sanallisesti muita nuoria käymään poliisia vastaan. Poliisi joutui käyttämään tilanteen rauhoittamiseksi kaasua ja otti viisi nuorta kiinni. Kahta nuorista epäillään myös virkamiehen väkivaltaisesta vastustamisesta.

Vaasan Hietasaaressa poliisipartio takavarikoi alkoholivalvonnan yhteydessä alaikäiseltä alkoholijuomia ja nuoren aggressiivisen käyttäytymisen seurauksena joutui ottamaan hänet kiinni. Kiinnioton aikana ympärillä olevat nuoret heittelivät alkoholijuomia ja tölkkejä poliiseja kohden yrittäen estää poliisin toiminnan.

Poliisi pitää ilmiötä huolestuttavana ja muistuttaa, että poliisin vastustaminen kaikella tapaa on rikos, josta seuraa rangaistus. Myös yllyttäjä saattaa syyllistyä teollaan rikokseen samalla tavoin kuin varsinainen tekijäkin. Mahdollinen tuomio ja siitä tuleva merkintä saattaa joissain tapauksissa haitata esimerkiksi ammattiin hakeutumista.

On tärkeää, että vanhemmat keskustelevat nuorten kanssa alkoholin käytöstä sekä poliisin roolista sekä valvojana mutta myös turvallisuuden ylläpitäjänä. Poliisi tulee kesän aikana jatkamaan nuorten päihteiden valvontaa, etenkin sellaisilla kokoontumispaikoilla, joissa tiedetään esiintyvän häiriökäyttäytymistä. Vanhempien on hyvä muistaa, että nuorelle asetetut rajat luovat turvallisuutta ja niiden valvonta on parasta välittämistä, poliisi muistuttaa.

Aiheeseen liittyen