Kokkola. Pohjanmaan poliisi vastaanotti hätäkeskukselta kotihälytystehtävän Kokkolan Kiviniityltä viime yönä kello 1.45. Asuntoon mentäessä asunnossa vastassa oli asunnossa asuva mies, ampuma-ase ja terä-ase käsissään. Paikalla olleet poliisipartiot perääntyivät välittömästi ja sulkivat asunnon oven ja paikalle kutsuttiin lisää poliisipartioita, sekä pelastuslaitoksen yksiköitä.

Neuvotteluyhteyttä ei koskaan saatu mieheen, mutta noin tunnin kuluttua mies saatiin käskytettyä ulos asunnosta ja hänet onnistuttiin turvallisesti ottamaan kiinni. Mies kuljetettiin poliisivankilaan ja sen yhteydessä yksi poliisi on loukkaantunut lievästi kun mies käyttäytyi väkivaltaisesti.

Miehen asunto tarkastettiin ja siinä yhteydessä havaittiin, että mies oli yrittänyt sytyttää lattialla olleen maton palamaan. Palo oli sammunut itsestään ja pelastuslaitos suoritti asunnon ja rappukäytävän tuuletuksen.

Kiinniotettu mies on 90-luvulla syntynyt ja poliisille ennestään tuttu, häntä epäillään mm. virkamiehen väkivaltaisesta vastustamisesta, tuhotyön yrityksestä ja vahingonteosta. Jälkeenpäin selvisi että miehen kädessään pitämä ampuma-ase oli starttipistooli.

Aiheeseen liittyen