Kuva: Poliisi

Helsingin poliisin väkivaltarikostutkinnalla on tutkittavana tapaus, jossa kaksi poliisia loukkaantui ottaessaan kiinni avovankilasta luvatta lähtenyttä 27-vuotiasta miestä.

Tapahtumat saivat alkunsa, kun poliisipartio oli tarkastamassa Karkkilassa, Santasalonkadulla huoltoaseman pihalla torstaina 27.7.2017 klo 5 aikaan miehen henkilöllisyyttä, jonka epäiltiin paria päivää aiemmin poistuneen luvatta avovankilasta.

– Asian selvittämisen yhteydessä mies oli yllättäen lähtenyt voimakkaasti kaasuttamalla peruuttamaan autoaan, jolloin kuljettajan puoleinen avoinna oleva etuovi oli osunut vieressä olleeseen poliisiin. Poliisi jäi avoimen etuoven ja pakettiautomallisen poliisiauton väliin. Poliisipartion toinen poliisi oli tämän jälkeen saanut käskyttämällä pakenevan miehen ulos autosta ja hänet otettiin kiinni, kertoo tapauksen tutkinnanjohtaja Teemu Kruskopf Helsingin poliisilaitokselta.

Molemmat poliisit loukkaantuivat tapahtuman yhteydessä, pakenevan miehen kiinni ottanut poliisi lievemmin. Heidän vammojaan hoidettiin sairaalassa, josta molemmat ovat jo päässeet pois. Vammat eivät ole olleet hengenvaarallisia.

– Tapahtumaa tutkitaan muun muassa virkamiehen väkivaltaisena vastustamisena sekä vangin karkaamisena. Epäilty 27-vuotias mies on pidätetty ja hänen vangitsemisesityksestä tehdään päätös viikonlopun aikana, Kruskopf jatkaa.

Asian esitutkinta ja tekniset tutkimukset jatkuvat.

Aiheeseen liittyen