perjantai, 14 kesäkuun, 2024

Poliisin teoria: Sundbybergin perjantainen räjähdys kohdistui Foxtrotin pomminvalmistajaan

Ruotsi. Perjantaiyönä 2.2. vähän kello 02 jälkeen poliisi sai hälytyksen voimakkaasta räjähdyksestä kerrostalossa Sundbybergissä. 26-vuotias mies, jota on kutsuttu ”Rawa Majidin pomminvalmistajaksi” on kirjoilla kyseisessä osoitteessa. Siellä on kirjoilla myös hänen sukulaisensa, kertoo SVT Nyheter julkaisemassaan artikkelissa.

26-vuotiasta miestä on kuvattu Foxtrot-verkoston pomminvalmistajaksi. Miehellä on ollut keskeinen rooli jengien väkivallanaallossa. Pelkästään viime kesästä lähtien hänet on tuomittu neljästi vakavista huumausainerikoksista, aserikoksista ja räjähdyksistä – joista hän nyt istuu vankeusrangaistusta.

Vankeuslaitoksen viime vuonna tekemässä henkilökohtaisessa tutkimuksessa miehellä kuvataan olleen ”hyvä kasvatus”, hyvät perhesuhteet ja turvallinen kotiympäristö. Mutta teini-iästä lähtien hän on käyttänyt ajoittain väärin alkoholia ja huumeita, ja hänen rikollinen debyyttinsä tapahtui jo nuorena.

Mies joutui varhain kosketuksiin jengiympäristön kanssa ja hänet tuomittiin vuonna 2018 neljäksi ja puoleksi vuodeksi vankeuteen 26 kilon amfetamiinin varastoinnista Kuolemanpartiolle. Häntä rankaistiin laitoksessa ollessaan 44 rikkomuksesta, kuten luvattomien esineiden hallussapidosta sekä uhkailusta ja väkivallasta toisia vankeja ja henkilökuntaa kohtaan.

Kuluneen vuoden aikana mies on esiintynyt useissa Foxtrot-verkostoon liittyvissä tutkimuksissa, joissa hänen kerrotaan olleen projektipäällikkönä erityisesti räjähdysten osalta.

Perjantaina hän osallistui oikeudenkäyntiin, koska häntä syytetään auttamisesta Huvudstassa tammikuussa 2023 ammutun miehen murhaan.

KOMMENTOI UUTISTA

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

SAMANKALTAISET UUTISET

LUETUIMMAT 24h

Kommentoidut

UUSIMMAT