Poliisi teki perjantaina tutkimuksia usean poliisipartion voimin uudesta henkirikoksesta epäillyn sarjakuristajan Michael Penttilän asunnolla Helsingin Siltamäessä.

Poliisi ei toistaiseksi kommentoi perjantain operaatiota tarkemmin.

Henkirikos paljastui, kun Helsingin Kalliossa sijaitsevasta kerrostaloasunnosta löytyi 52-vuotiaan naisen ruumis perjantaina 4. toukokuuta. Henkirikosepäily varmistui saman viikonlopun aikana tehdyssä oikeuslääketieteellisessä ruumiinavauksessa. Sunnuntaina 6. toukokuuta poliisi otti Penttilän kiinni.

Michael Penttilä vangittiin murhasta epäiltynä tämän viikon keskiviikkona. Rikosta tutkitaan murhana, koska poliisilla on syytä epäillä, että henkirikos on tehty vakaasti harkiten ja rikosta on kokonaisuutta arvostellen pidettävä törkeänä. Penttilä on kiistänyt syyllistyneensä rikokseen.

Penttilä on aiemmin tuomittu kolmesta henkirikoksesta. Hän vapautui vankilasta 7. heinäkuuta 2017. Uusimman henkirikosepäilyn tutkinnassa on selvinnyt, että Penttilä on ollut vapautumisensa jälkeen yhteydessä ainakin pääkaupunkiseudulla asuviin naisiin.

Poliisi selvittää, onko Penttilä syyllistynyt vapautensa aikana rikoksiin tai rikosten yrityksiin, joista poliisilla ei ole vielä tietoa ja pyytää naisia, jotka ovat olleet tekemisissä Penttilän kanssa ottamaan yhteyttä poliisiin. Erityisen tärkeää se on siinä tapauksessa, jos Penttilä on kohdistanut henkilöön väkivaltaa tai yrittänyt sitä.

Lähde: Iltalehti

Aiheeseen liittyen