Helsinki. Helsingin poliisisoittokunnan kappale Tuu mun mukaan on valittu Vuoden 2020 lastenlauluksi. Kappaleen on säveltänyt ja sanoittanut Poliisisoittokunnan muusikko Onni Lonka. Laulun sanat kertovat ystävyydestä ja toisen ihmisen arvostamisesta, ja kappale nostaa esiin kouluissa niin usein tapahtuvaa kiusaamista. Vuoden 2020 lastenlaulun valitsi Lastenmusiikki ry.

Onni Lonka.

Kappale on julkaistu keväällä Helsingin poliisisoittokunnan lastenvideosarjassa ja sen musiikkivideon voit katsoa oheisesta linkistä (linkki alla). Orkesterina toimii Helsingin poliisisoittokunta, kapellimestarina ylikapellimestari Sami Ruusuvuori.

–Olemme kaikki iloisia ja ylpeitä Onnista! On suuri rikkaus, että orkesteristamme löytyy soittajia, jotka osaavat myös säveltää ja sovittaa. Kuullessani demon ensimmäistä kertaa tuli tippa linssiin. Toivotaan, että laulu jää elämään kuten vuonna 1955 Poliisisoittokunnan kapellimestarin Georg Malmsténin säveltämä Lasten liikennelaulu, Ruusuvuori hehkuttaa.

Yli sata valistuskonserttia lapsille ja nuorille

Poliisisoittokunta puhuu lapsille ja nuorille tärkeistä aiheista valistuskonserteissaan. Poliisin ennalta estävän työn kautta erilaiset valistusteemat ovat olleet tärkeä osa soittokunnan toimintaa jo Malmsténin ajoista lähtien.

Koko orkesterin voimin esitetään vuosittain yli sata valistuskonserttia eri ikäisille lapsille ja nuorille ympäri Suomen. Pienyhtyeet Nallekopla ja Leijonapartio esiintyvät päiväkodeissa ja alakouluissa, joissa teemoina ovat olleet liikennekäyttäytyminen ja kiusaaminen sekä muut lapsia koskettavat aiheet. Yläkoululaisille on puolestaan järjestetty Pidä huolta! -valistuskonsertteja. Niissä teemoina ovat olleet kiusaaminen, sosiaalinen media, seksuaalinen itsemääräämisoikeus ja päihteet.

Kaikkiaan Poliisisoittokunta tavoitti viime vuonna valistuskonserteillaan lähes 26 000 lasta ja nuorta. Koronan vuoksi tämän vuoden konsertteja on siirretty ensi vuoden puolelle.

Vantaalla pidettävä Pidä huolta! -konsertti toteutetaan etänä ja se on kaikkien vapaasti katsottavissa Vantaa-kanavalla 26.11.–3.12.2020. Konsertti katsotaan yläkouluissa ohjatusti ja siihen liittyy luennoitsijoiden tekemä oppimateriaali. Myös vanhemmat voivat katsoa konsertin!

Linkki Tuu mun mukaan -videoon: https://youtu.be/fWMFByIpGpk

–Kappale löytyy myös Spotifysta: https://open.spotify.com/track/3UmNniclw6PSdT1MoBnnTH?si=cf6Q_e93QIaKw8UxSoigJA

–Nuotti löytyy: https://poliisisoittokunta.fi/lastenvideot/ ja on sieltä vapaasti ladattavissa omaan sekä oppilaitosten käyttöön.

 

Aiheeseen liittyen