tiistai, 25 kesäkuun, 2024

Poliisitehtäviä kuumaan autoon jätetyistä koirista – voi täyttää eläinsuojelurikoksen tuntomerkit

Länsi-uudenmaan poliisilla oli sunnuntaina 19.5. kaksi hälytystehtävää, joihin liittyi kuumissaan oleva lemmikki. Poliisi hälytettiin Espoon Matinkylään, kun sivullinen huomasi koiran, joka oli jätetty kuumaan ajoneuvoon. Samana päivänä Espoon Lommilassa kaivattiin poliisia, kun ilmoituksen mukaan koira oli ollut autossa auringonpaisteessa jo lähes tunnin ajan. Auto oli poistunut paikalta ennen poliisin pääsyä kohteeseen.

Keväästä syksyyn saakka suorassa auringonvalossa auton lämpötila voi nousta lemmikille liian korkeaksi. Helteellä koiraa ei pidä jättää autoon edes auton ollessa varjossa, muistuttaa poliisi.

Lämpimällä ilmalla ikkunoiden auki raolleen jättäminenkään ei riitä pitämään auton sisälämpötilaa riittävän viileänä koiralle.  Autoon, jossa ilmastointi toimii myös auton ollessa sammutettuna, voi koiran jättää joksikin aikaa. Silloin on hyvä jättää ilmastoinnista kertova lappu näkyvälle paikalle.

Koiran jättäminen kuumaan autoon voi täyttää eläinsuojelurikoksen tuntomerkit. Rangaistuksena tällöin sakkoa tai enimmillään kaksi vuotta vankeutta. Lievissä tapauksissa rangaistuksena on sakko. Koira voidaan myös ottaa omistajaltaan pois väliaikaisesti tai pysyvästi

KOMMENTOI UUTISTA

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

SAMANKALTAISET UUTISET

LUETUIMMAT 24h

Kommentoidut

UUSIMMAT