torstai, 29 helmikuun, 2024

Poliisitehtäviä riittää pyhinä – poliisi toivoo joulurauhan alkavan jo matkalla

Poliisi. Kotihälytykset, jotka johtuvat ihmisten välisistä pienistä ja suurista erimielisyyksistä, pitävät partiot liikkeellä jouluna. Myös tien päällä poliisi pitää huolta turvallisuudesta pyhien aikaan. Länsi-Uudenmaan poliisi nostaakin esiin muutamia korostuneita riskejä esimerkiksi pyhien liikenteessä ja joulun ostoshumussa.

– Joulu on rauhoittumisen aikaa. Vaikka monet viettävät aikaa läheistensä kanssa, poliisin työ jatkuu. Tehtävämme on turvata kaikkia ihmisiä kaikkina aikoina – niinpä emme jää aivan työttömiksi juhlapyhinäkään, sanoo poliisi.

Poliisi toivoo autoilijoita kiinnittämään huomiota muutamaan asiaan joululiikenteessä. Kun juhlapyhät osuvat viikonlopulle, liikennemäärät lisääntyvät jakautuessaan lyhyelle ajanjaksolle. Jouluiloa ei kannata kiireellä pilata, joten unohda turhan tiiviit aikataulut ja lähde liikenteeseen vain hyvin levänneenä, selvin päin ja jos mahdollista, valoisaan aikaan.

Joulumieltä voi parantaa olemalla kohtelias muille myös liikenteessä. Muiden tienkäyttäjien huomioiminen tarkoittaa esimerkiksi sitä, että annetaan muille tilaa kaistanvaihtojen yhteydessä ja päästetään jono takaa ohi, jos itse haluaa ajella hiljempaa.

– Turvavälin pitämisellä voi olla erittäin suuri merkitys onnettomuuden ehkäisemisessä. Muistuttaisin myös, että turhista ohituksista ei ole muuta kuin haittaa, sillä nämä eivät juurikaan nopeuta perille pääsyä, kertoo komisario Hannu Kontola.

Joulun ostoshumukin nostaa onnettomuusriskiä

Kauppakeskusten parkkihallit ovat joulun aikaan täynnä ja onnettomuusriski näissä kasvaa. Ruuhkaa, stressiä ja ”rattiraivoilmiötä” voi välttää käyttämällä julkista liikennettä ja tekemällä ostokset ajoissa.

Jos autolla kuitenkin liikutaan, on hyvä pitää mukana esimerkiksi pyyhe, sillä pakkasella parkkihalliin ajaessa auton lasit usein huurtuvat ja menettävät näkyvyyden. Kannattaa muistaa, että myös jalankulkuliikenne on vilkasta parkkihalleissa jouluisin.

Elämme monella tapaa kuormittavaa ja haastavaa maailman aikaa. Itse voimme kuitenkin usein hyvin silloin, kun läheisemme voivat hyvin. Panostakaamme siis lähimmäistemme hyvinvointiin myös tänä jouluna. Joulurauhan julistuksen sanoin kehotamme viettämään joulun juhlaa ”asiaankuuluvalla hartaudella sekä muutoin hiljaisesti ja rauhallisesti käyttäytymään”, muistuttaa Länsi-Uudenmaan poliisilaitos.

KOMMENTOI UUTISTA

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

SAMANKALTAISET UUTISET

LUETUIMMAT 24h

Kommentoidut

UUSIMMAT