Porvoo. Itä-Uudenmaan poliisi kävi keskiviikkona 14.11. porvoolaisissa kouluissa selvittämässä sosiaalisessa mediassa esitettyjen ja huolta aiheuttaneiden viestien alkuperää ja tarkoitusta. Tilanne kouluilla on ollut koko päivän rauhallinen ja poliisi jatkaa edelleen tapahtumien selvittelyä. Tapahtumasta on kirjattu poliisille ilmoitukset.

Poliisi suhtautuu kouluihin kohdistuviin uhkauksiin aina äärimmäisen vakavasti. Mikäli poliisi toteaa, että tapauksessa on syytä epäillä rikosta, on poliisilla mahdollisuus käyttää erilaisia pakkokeinoja tapahtumien selvittämiseksi. Tällaisia ovat esimerkiksi kiinniotot, kotietsinnät ja takavarikoinnit, jotka tällaisessa tapauksessa koskisivat esimerkiksi epäiltyjen puhelimia ja tietokoneita.

Itä-Uudenmaan poliisi toivoo, että koulujen lisäksi myös oppilaiden vanhemmat keskustelisivat tästä vakavasta asiasta kotona nuorten kanssa. Koulu-uhkauksen esittäminen, vaikkakin vain ajattelemattomana ”läppänä” sosiaalisessa mediassa, aiheuttaa joka ikinen kerta suuren viranomaisoperaation ja sitoo runsaasti poliisin resursseja.

Tapauksen esitutkinta on kesken eikä poliisi voi siitä syystä toistaiseksi kertoa tarkemmin tapauksiin liittyvistä olosuhteista vaarantamatta asioiden selvittämistä.

Aiheeseen liittyen